Lunch och middag Paleo SCD-vänliga recept

Kalkonfärsbiffar med basilika och vitlök (paleo)

Kalkonfärs är perfekt att ha i frysen till vardagsmaten tycker jag. Jag gör ofta de här svingoda biffarna med massor av smak av örter och vitlök. Det behövs inget ströbröd eller annan stärkslse. Färsen binder jättebra och och får god och fin konsistens.

Kalkon är en utmärkt källa till högkvalitativt protein med låg fetthalt. Kalkon innehåller också viktiga vitaminer och mineraler, inklusive B-vitaminer, fosfor, kalium, zink och selen. Intressant är även att kalkon innehåller extra mycket av tryptofan, en essentiell aminosyra som bidrar till humörreglering (bildande av serotonin) och sömn.

Vill du prenumerera på proteinrika, antiinflammatoriska recept utan gluten, mjölk och socker?

Servera tillsammans med…

Jag serverar biffarna tillsammans med kokta morötter och blomkål eller haricot verts vända i ghee och salt. Och så mängder med fräsch kålsallad smaksatt med vinägrett av citron och med dijon… Så enkelt och gott till vardags.

Eller tillsammans med den här purén:

Skriv ut receptet

Kalkonfärsbiffar med vitlök och örter

MåltidHuvudrätt
KökAntiinflammatorisk kost, Medelhavskost, Mjölkfritt, Paleo
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, paleo
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 14 minuter
Portioner: 3 port
Kalorier: 236kcal

Ingredienser

 • 500 g kalkonfärs
 • 1 st ägg
 • 2 klyftor vitlök
 • 2 msk färsk basilka finhackad eller fryst (kan ersättas av andra örter tex persilja och timjan)
 • 2 tsk paprikapulver
 • 0,5 tsk salt
 • 0,5 tsk svartpeppar
 • 1 msk ghee eller annat fett att steka i

Instruktioner

 • Blanda alla ingredienserna väl i en bunke. Smaka gärna lite på blandningen så att sältan och kryddningen känns lagom. Du kan också steka en liten klick för att smaka på .
 • Hetta upp smör/ghee eller kokosolja i en stekpanna till medelvärme. Klicka ut färsblandningen med en sked direkt i pannan eftersom att smeten är ganska lös och inte går att forma biffar av innan. Forma biffarna lite med skeden i pannan och stek ca 2 min på varje sida tills att färsen är helt genomstekt.
 • Servera tillsammans med valfria tillbehör. Jag gillar kokta morötter och blomkål vända i ghee och salt och en stor fräsch sallad.

Näringsinnehåll

Kalorier: 236kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 40g | Fat: 8g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0.03g | Kolesterol: 106mg | Natrium: 474mg | Kalium: 527mg | Fiber: 0.4g | Socker: 0.1g | Vitamin A: 595IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 17mg | Järn: 2mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: