Brunch Frukost Keto Paleo SCD-vänliga recept

Proteinpannkakor med blåbär (paleo)

Innehåller annonslänkar.

Himmelskt goda proteinrika paleo-pannkakor till brunch eller mellanmål med extra kollagen (kan uteslutas). Beroende på vilka mjöler man väljer så blir pannkakorna mer eller mindre energirika. Mandelmjöl ger mer fett och därmed energi och kokosmjöl mindre fett och mer fibrer och lite mer protein. Se receptet för olika alternativ!

Jag har protein- och fiber-maxat mina pannkakor med extra kollagen och kokosmjöl istället för mandelmjöl. Det ger en rejält mättande måltid som inte blir för energirik eller tung när det inte behövs.

Varför kollagen? (Kan uteslutas i receptet)

Kollagen utgör en tredjedel av allt protein i kroppen i huden, ben och senor, struktur i leder, ligament, brosk, bindväv, muskelvävnad, hår och naglar. För att stötta kroppen i sin kollagenproduktion kan man äta C-vitaminrikt, kollagenrik mat och kollagen-tillskott av bra kvalitet. Studier har visat att kollagen kan hjälpa tarmväggen till mer effektiv läkning vid t.ex. läckande tarm och inflammatoriskt tarm-sjukdom tillsammans med i övrigt ändrad kost.

Att äta kollagentillskott för huden populärart – och även för leder. Jag väljer kollagentillskott som ett bra och nyttigt alt. till proteinpulver i mat (istället för t.ex. kasein och vassleprotein).

Marint kollagen (från fisk). Köp här…
Skriv ut receptet

Proteinpannkakor med blåbär

Himmelskt goda proteinrika paleo-pannkakor till brunch eller mellanmål med extra kollagen (kan uteslutas). Beroende på vilka mjöler man väljer så blir pannkakorna mer eller mindre energirika. Mandelmjöl ger mer fett och därmed energi och kokosmjöl mindre fett och mer fibrer och lite mer protein. Se receptet för olika alternativ!
Måltidbrunch, Frukost, Mellanmål
KökAntiinflammatorisk kost, Medelhavskost, Paleo, SCD
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, keto, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, Naturligt glutenfritt, paleo, SCD, Sockerfritt
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 2 port

Ingredienser

Topping (förslag)

Instruktioner

  • Vispa ihop äggen med mjölken. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till äggblandningen. Låt smeten stå i minst 5 minuter eftersom att kokosmjöl och fiberhusk behöver tid att absorbera vätska och svälla.
  • Om du gör blåbärspannkakor: antingen tillsätt de frysta blåbären till smeten och rör försiktigt eller fördela ut några över ytan på varje pannkaka när du steker dom – på sås sätt färgar de inte smeten för mycket.
  • Stek plättar av smeten, ca 8 cm i diameter, på medelvärme i kokosolja, ghee eller smör. Det brukar rymmas att steka 3 pannkakor åt gången i en stor stekpanna. Du vänder dem när smeten i pannkakorna har börjat bubbla något i mitten och stelna runt kanterna – ca 2 min på varje sida.
  • Servera med bär, frukt, kanske kokosgärdde osv.

Näringsberäkning per port

Utan topping men inkl stekfett.

Kcal: 374, Protein: 22, Kolhydrater 13 g, Fett 23 g, Fibrer 14 g

(1) Comment

  1. Kicki says:

    Hittar inte mängden kollagen i receptet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: