Coaching/samtalsterapi med NLP som verktyg kan vara för dig som vill…

 • uppleva mer meningsfullhet i livet
 • vara i kontakt med din fysiska och känslomässiga “intuition” (vet vad du vill och känner)
 • vara starkare i din identitet och känna integritet i dina val
 • vill vara i stark kontakt med dina egentliga värderingar
 • vara mer resursstark och förvalta dina förmågor och färdigheter
 • förändra beteenden inom vissa områden
 • vill uppleva din livsmiljö annorlunda

Min värdegrund

Med de här värderingarna som utgångspunkt möter jag dig i coachingen.

 1. Med respekt för andra människors “modell”/uppfattning av världen.
 2. Att “själen”, sinnet och kroppen påverkar varandra. D.v.s. Det yttre är en reflektion av det inre.
 3. Människor svarar på sin upplevelse, inte på verkligheten själv. “Kartan är inte territoriet” (hur vi uppfattar verkligheten är inte verkligheten).
 4. Varje beteende har en positiv avsikt. Alla gör det bästa de kan med de resurser de har tillgängliga.
 5. Människor gör det bästa valet de kan i situationen. Beteenden är inriktat på anpassning.
 6. Acceptera personen; ändra beteendet.
 7. Beteende och förändring ska utvärderas med avseende på kontext och ekologi.
 8. Människor har alla resurser som de behöver för att göra de ändringar de vill ha. Vi har redan alla resurser vi behöver eller så kan vi skapa dem. Det finns inga resurssvaga människor, bara ej resursrika tillstånd.
 9. Vad som är möjligt i världen och möjligt för mig är bara en fråga om hur.
 10. Systemet (personen) med mest flexibilitet (val) av beteende kommer att ha mest inflytande.
 11. Det finns inga fel eller misstag, bara feedback.
 12. Det finns inga omöjliga klienter, bara oflexibel kommunikation.
 13. Att ha val är bättre än att inte ha val. Alla processer bör formas för att öka möjligheterna till val och utveckla större personlig flexibilitet.
 14. Alla metoder och processer vi tillämpar bör öka/främja helhet (wholeness) och läkande.

NLP kartlägger våra uppfattningar, tanke- och beteendemönster, känslor och triggers för att göra det lättare för människor att ändra sina tankar och handlingar.

Automatiska tankar är livsviktigt

Det finns en viktig funktion med det mänskliga medvetandet att skapa automatiska mönster och beteenden. Automatiken i tanken och handlingen är överlevnadsmekanismer så att vi ska bli så bra på att hantera vissa miljöer och situationer som möjligt. Många av de här “programmeringarna” är precis som vi vill ha dom men en hel del har faktiskt inbyggda missförstånd och missuppfattningar om världen och oss själva.

NLP är ett fantastiskt verktyg som hjälper oss att skapa flexibilitet i vår inre karta av vad som är “jag” och vad som är möjligt. Jag använder mig av NLP endast som djupgående terapimetod för läkande sinne-kropp-själ. NLP-tekniker som terapiform ger oss tillbaka makten över vårt eget inre med ofta ganska revolutionerande resultat. Ändå med känslan av att “det gick av sig själv”. Det som krävs är att vi är beredda att verkligen förändras.

Vad är NLP?

NLP kartlägger våra uppfattningar, tanke- och beteendemönster, känslor och triggers för att göra det lättare för människor att ändra sina tankar och handlingar.

NLP står för Neuro-Linguistic Programming. ”Neuro” hänvisar till vår neurologi; “linguistic” till språket; programmering avser hur språket fungerar som programmeringar av vår neurologi. Det är inte alls så konstigt eller tekniskt som det låter. Genom språket har vi skapat en världsbild och självbild – och en inre karta av verkligheten. Vilket ofta innebär låsningar av våra tankesätt och känslomönster. Men med NLP-tekniker blir språket nycklar som låser upp våra undermedvetna programmeringar och frigör oss från gamla tankesätt och känslomässiga mönster.

NLP används inom en mängd olika områden i samhället. Bl.a. coaching, ledarskapsträning, marknadsföring, hypnos, terapi osv. Min utbildning har varit strikt fokuserad på personlig och själslig utveckling med tilläggs-certifiering för Break-Through-Coaching och Higher-Self-Healing. Det innebär mer djupgående-terapi än traditionell NLP. 

Om mig som coach/terapeut och annat viktigt för dig att veta

Jag har arbetat med coaching och rådgivning sedan 2012. Idag ingår onlineprogram, receptutveckling och författande som ytterligare delar av min verksamhet tillsammans med den individuella rådgivningen. Genom coachingen hjälper jag människor bl.a. med kroppsuppfattning, förändra gamla vanor, beroendebeteende, självkänsla, att lokalisera känslomässiga orsaker till fysiska obalanser och att identifiera steg framåt.

I coachingen utgår vi ifrån att alla svar redan finns inom oss och att vi redan har de nödvändiga resurser som behövs. Klienten blir inte tillsagd att tycka eller tänka på ett visst sätt utan det är vårt eget undermedvetna som själv guidar lösningarna. Ditt undermedvetna vet alltid vad som är bäst för just dig – att du inte är medveten om alla svar just nu i dina tankar är normalt – under ytan finns allt där. Det är mitt jobb som coach att guida dig under våra sessioner tillsammans så att du känner igen dina egna rätta steg du behöver ta. En spännande process!

Mitt jobb som coach är på sätt och viss att skapa utrymme för dig att komma i kontakt med det du inte visste att du redan visste. Alla insikter du tar med dig kommer inifrån dig själv. Du skapar på så sätt ökad självständighet, självkännedom och inre styrka. Attityden hos mig som Coach är generellt en av nyfikenhet och öppenhet


Köp direkt i webbshoppen eller maila för bokning

Betalning kan göras både i förskott, efterskott och delas upp. Kontakta oss med förfrågan om tidsbokning och betalningsalt.

What Our Clients Say
257 recensioner