GheeGhee

Ghee är klarnat/skirat smör och när smöret klarnas försvinner mjölkämnena som orsakar allergier för vissa.

Ghee  har ungefär samma egenskaper som matolja, eftersom det tål höga temperaturer och inte bränns lika lätt som vanligt smör. Det kan användas som smaksättare i matlagning och i viss bakning. Jag använder det främst att steka i eftersom att jag älskar smörsmaken bl.a till pannkakor och ägg. Läs mer här om hur du själv gör ghee…

LakritspulverLakritspulver

Extrakt av lakritsroten. Används som smakförhöjare i desserter. Lakritsroten är ett gammalt naturläkemedel och används som bl.a. slemlösare.

Prova smaksätta kokosgrädde med lakrits och servera med hallon…

 

KakaonibsKakaonibs

Kakaonibs är krossade kakaobönor, torkade och rostade. Med andra ord; ren kakao i knapriga små bitar. De är fyllda av nyttiga fetter och antioxidanter, C-vitamin fytonutrienter och theobromine, ett centralstimulerande ämne som ger ökat välmående.

 

IMG_5268Kokosolja

Bra mjölkfritt alternativ att steka i eftersom att det är extremt värmebeständigt. Kokosoljan är vit och fast under 25 grader C då den smälter och blir genomskinlig olja.

Kokosolja innehåller det som anses vara hälsosamma fetter och innehåller ämnen som sägs stärka immunförsvaret och gynna tillväxten av tarmbakterier. En tsk om dagen sägs öka förbränningen i kroppen.

Vaniljpulver

Äkta vaniljpulver består av malda vaniljstänger och har inget tillsatt socker eller andra tillsatser.

Pulvret är svart och lättare att använda och dosera än vaniljstång. Det är helt naturlig äkta vanilj och smakar mycket mera och godare än vaniljsocker.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: