21 dagar ren och läkande mat

Grattis till ett bra beslut för dig och din kropp!

Här kommer 4 veckomenyer med inköpslistor. Syftet med att laga recepten varje vecka är att lär sig laga mat efter enkla och hälsofrämjande principer och upptäcka hur bra man kan må.

Kom ihåg att det mirakulösa i att läka och uppnå optimal hälsa inte ligger utanför oss själva hos det ena eller den andra kostplanen eller kosttillskottet – den ligger inom oss i vår egen kropp. Att äta för hälsa är att äta rent, naturligt och individanpassat så att kroppen kan göra sitt.  Låt de här veckomenyerna inleda en upptäcktsfärd i hur bra du kan tillåta din kropp att må.

Balans är naturligt…

Naturen strävar och uppnår balans och stabiliserar sig av sig själv. När vi äter ren och naturlig mat belönar vår kropp oss med att balansera övervikt eller undervikt, i många fall läker tarmsyndrom och kroniska sjukdomar, vi återfår pigghet och vitalitet och ett lättare humör. Självklart i kombination med en i övrigt hälsofrämjande livsstil. Fundera alltså gärna en del på vilka hinder, energitjyvar och blockeringar till hälsa du kan göra dig av med i den här processen så att du gör jobbet lättare för dig själv och din kropp.

Det här är din gåva till dig själv

Genom att följa veckoplanerna ger du din kropp en chans att rensa ut slagg, undvika födoämnen som du kanske egentligen är överkänslig mot eller som orsakat inflammation och att vänja dig av med socker. Dessutom tillför du näringstät, blodsockerbalanserande livsmedel som utgör de bästa byggstenarna för dina nya celler. En kost rik på grönsaker, frukt, bär och som dessutom utesluter svårsmälta livsmedel hjälper till att balansera och läka mage och tarmar.

Vad är ren och läkande mat?

Med läkande mat menas att kosten utgår från principer som främjar hälsa. Om du äter enligt riktlinjerna och i övrigt har sunda vanor så kommer kosthållningen att verka hormonreglerande, blodsockerlanserande, basbildande, inflammationsdämpande och främja god tarmflora på sikt.

När vi äter ren och läkande mat så innebär det att vi för det första att vi äter så ursprungliga livsmedel som möjligt och undviker mat som är processad och livsmedel som anses extra inflammationsdrivande; till exempel vetemjöl, mjölkprotein och socker. Vi undviker alltså hel- och halvfabrikat och därmed tillsatser och färgämnen. Vi lagar helt enkelt maten hemma från grunden av rena, naturliga och bra råvaror.

Vi ser till att råvarorna vi väljer har läkande egenskaper och är kombinerade rätt. Om du ser till att följa riktlinjerna och även utesluter, alkohol, kaffe och andra gifter under tiden så fungerar kostplanen som en riktig detox! Du behöver alltså inte leva på juicer och grönsaksavkok för att äta renande och läkande, utan du kan äta dig mätt och belåten flera gånger om dagen.

Gå vidare till steg 2…

Hitta alla filer och upplåsta sidor i sidpanelen på ”mitt konto”.

%d bloggare gillar detta: