Om mig

Nilla_MG_9387Att skapa nya recept och att experimentera i köket är det mest tillfredsställande som finns. Det har alltid varit det stora utloppet för min kreativitet. Att laga mat hemma varje dag och samtidigt vara inspirerad att göra det, har för mig alltid varit naturligt. Det var tur när jag för 6 år sedan var tvungen att lägga om kosten till glutenfritt, mjölkfritt och sockerfritt! För mig var det självklart att den ”nya” maten skulle smaka precis lika bra som den mat jag varit van vid.

Tidigare har jag arbetat som kock, kökschef och servitris och en anledning till att jag slutade arbeta med mat professionellt var att hälsan inte höll. När jag sedan hittade de vägar som lett till att jag återfått full hälsa, så är det inte konstigt att jag arbetar med mat igen… Fast nu ur ett annat perspektiv med fokus på välmående sinne, kropp och själ.

Den här bloggen är lite som min recept- och kunskapsbank för hälsosam njutning. Med utbildningar som Food & Beverage Manager, kost och näringsrådgivare och Coach i bagaget arbetar jag heltid som egenföretagare med olika uppdrag. Jag tar även emot individuella klienter i rådgivning och coaching via Skype. Läs mer här…

Faktaruta 😉

Namn: Nilla Gunnarsson
Ålder: 39
Bor: Hägersten, Stockholm
Familj: Hunden Bollo
Sysselsättning: Egenföretagare främst som kostrådgivare, coach/terapeut och matkonsult.
Bakgrund: Har arbetat som kökschef, kock och pedagog.
Övrigt: Jag har bott i Prag under ca 7 år – så det känns som min andra hemstad.

nilla gunnarsson, nillas's kitchenBöcker

Hittills har jag haft den enorma glädjen att få göra tre böcker! Varav två i samarbete med Susanne Hovenäs, hälsojournalist och redaktör. Boken ”Sju steg…” är min egen bok baserat på mitt arbete som kost och näringsrådgivare. Läs mer om alla böckerna här… Eller köp på adlibris här…


God mat är min livsfilosofi…

God mat har alltid varit en passion för mig och helhetsupplevelsen av hur vi njuter av tillvaron, vilka val vi gör för att må bra. Min bestämda uppfattning är att hälsosamt också ska smaka gott! Om den inte gör det, om vi tvingar i oss maten för att vi tror att vi måste, så kan det inte vara helt och hållet hälsosamt enligt mig. Eftersom jag själv är känslig för vete, mejeriprodukter och raffinerat socker och samtidigt har smak för bakverk och desserter så vill jag skapa recept som kan avnjutas av alla för smaken och upplevelsens skull, inte bara för de hälsosamma ingredienserna. Allt jag lagar är alltså naturligt glutenfritt, utan raffinerat socker och kan göras helt utan mjölkprodukter. Läs mer om hur jag äter & min syn på mat här…

Mjöl, mjölk och sockerfrihet

När jag var liten älskade jag mat och att laga mat. Hemma åt vi relativt hälsosamt och medvetet. Dessutom hade bägge mina föräldrar en bra intuitiv känsla för att det skulle vara naturliga råvaror. De föredrog t.ex. smör istället för margarin (tvärt emot trenden då) och vi åt sällan halv-fabrikat eller snabbmat. Det skulle vara ”riktig mat” som mina föräldrar utryckte det, vilket egentligen kunde innefatta ganska mycket, men i princip gick ut på att maten lagades hemma och från grunden.

Det tog därför lång tid för mig att förstå att mina fysiska och känslomässiga symtom som jag hade lidit av sedan tidig tonår kunde ha med kosten att göra. Jag visste ju att jag ”åt bra”. Det var först när jag hade fyllt 30, då jag fysiskt ”gick in i väggen”, som jag var tvungen att hitta alternativa svar på vad som orsakade symtomen.

Jag genomgick en lång process av att skala bort sådant i livet som inte längre tjänade mig och min hälsa. På vägen lade jag till nya och bättre vanor men det var när jag uteslöt vete och ko-mjölk som det äntligen vände för mig på riktigt. Efter bara tre veckor utan mjöl, mjölk och socker mådde jag bättre fysiskt än jag hade gjort sedan jag var barn. Det var en lätthet i kroppen som återvände och en känsla av harmoni, energi och balans.

Läs mer om hur jag äter här…