kostrÄd

Food pharmacy pratar om min instagramkapning i sin senaste podd

Tusen tack Food Pharmacy! đŸ™đŸŒ ❀

TyvĂ€rr har jag inga goda nyheter om mina konton pĂ„ instagram och facebook (som hackades och stĂ€ngdes av 24 sept) – de Ă€r fortfarande avstĂ€ngda och jag har inte lyckats komma igenom till hjĂ€lpcentrat. LĂ€s mer lĂ€ngre ned. MĂ„nga av er tipsade mig tidigt i processen om att kontakta Food Pharmacy vilket jag gjorde. Lina och jag har mailat fram och tillbaka nĂ„gra gĂ„nger. Hon berĂ€ttar om det i senaste avsnittet av deras podd.

Lyssna pÄ avsnittet hÀr (pratet om insta-kapning startar ca 23.30 min in och om mina konton ca 29:40 min ):

Som sagt, tusen tack Lina och Mia för engagemanget. đŸ™đŸŒ De har inte kunnat förmedla nĂ„gon direkt kontakt eller hjĂ€lp till mig med gör nu det de kan – lyfter problemet i sina kanaler. Det hĂ€r Ă€r viktig information för alla som befinner sig pĂ„ sociala medier. SĂ€rskilt för företag!

Precis som Lina sÀger i avsnittet sÄ Àr det hÀr ett stort problem för företag som anvÀnder sig av facebook och instagram. Helt plötsligt kan flera Ärs arbete (med att bygga upp en kanal utÄt med följare) vara puts veck i ett ögonblick. Och sedan finns inga vÀgar in för att ÄterfÄ sina konton.

Jag upplever att mĂ„nga tĂ€nker att det mĂ„ste gĂ„ att ordna, att det bara Ă€r lite krĂ„ngligt. Jag har ocksĂ„ fĂ„tt en kommentarer om att bara man har tvĂ„stegsverifiering sĂ„ kĂ€nner man sig sĂ€ker… Men jag har haft tvĂ„stegsverifiering och Ă€ndĂ„ blivit hackad. Och som sagt – det största problemet Ă€r faktiskt inte att bli hackad utan att man inte fĂ„r nĂ„gon som helst officiell hjĂ€lp av instagram och facebook nĂ€r det hĂ€nt

Vad hÀnder nÀr jag försöker kontakta instagram?

Det finns ett formulĂ€r som jag kan fylla i för att kontakta instagram – det formulĂ€ret Ă€r lĂ„st. De tar alltsĂ„ inte emot förfrĂ„gningar om granskning. NĂ€r jag klickar “skicka” i formulĂ€ret fĂ„r jag meddelandet “Vi kan inte granska beslutet om att inaktivera ditt konto” och anger som skĂ€l fĂ€rre granskare p.g.a. covid. Jag har bokstavligen provat sĂ€kert 20 ggr sedan jag blev avstĂ€ngd. Se bilden:

Detta har hÀnt


Under kvÀllen den 24 sept blev jag hackad pÄ och sedan avstÀngd av instagram dÀr jag har 20k+ följare. Jag fick sÀkerhetsvarning om att nÄgon loggat in frÄn GÀvle (dÀr Àr jag aldrig). Sedan har jag fÄtt rapporterat frÄn följare att det synts pornografi-bilder frÄn mitt konto och kort dÀrefter stÀngdes hela kontot.

Som företag pÄ instagram mÄste man vara kopplad till ett facebook-sida för företag som i sin tur Àr lÀnkat till en privat profil. Det betyder att inte bara min instagram Àr avstÀngd utan bÄde min privata facebook och min officiella facebooksida Àr flaggade och stÀngda för mig. Jag kan inte logga in och jag kan inte anvÀnda messenger. Inte heller starta nya konton. Jag kommer inte i kontakt med Meta business suit eftersom att man mÄste vara inloggad (moment 22).

Det största problemet just nu Àr kanske att Instagram, Meta/facebook tar inte emot mina överklaganden. Se det automatiskt meddelande jag fÄr nÀr jag klickar igenom formulÀret för överklagan.

Om du har information om vad jag kan göra – utöver instagrams och facebooks QA-sidor sĂ„ tar jag tacksamt emot tips! KĂ€nner du nĂ„gon som jobbar pĂ„ facebkook/Meta? Eller kĂ€nner nĂ„gon som kĂ€nner nĂ„gon
 Hör av dig med vilka ledtrĂ„dar som helst!

ÅtgĂ€rder jag har prövat

1. Jag har lÀst manualerna pÄ instagrams hjÀlpcentra och följt de rÄd som Àr applicerbara:

2. Jag har försökt att fylla i det hĂ€r formulĂ€ret https://help.instagram.com/contact/606967319425038 – men det gĂ„r inte att klicka igenom. Se ovan.

3. Jag har skrivit till facebook:

Ganska direkt efter security-varningen frĂ„n instagram fick jag tvĂ„ mail frĂ„n facebook/meta “tack för att du höjt din annonsgrĂ€ns” – vilket jag inte gjort – jag hade inte ens varit inloggad. Jag svarade pĂ„ det mailet (tillbaka till fb) att det inte var jag som höjt annonsgrĂ€ns och att jag var hackad. Facebook svarade nĂ„gra dagar senare med ett AI-genererat meddelande (antar jag) att jag skulle prova logga in pĂ„ Meta/ business suite och anmĂ€la – vilket jag ju inte har möjlighet till. SĂ„ jag skrev tillbaka  och förklarade det – dĂ„ fick jag ytterligare ett AI-mail med en lĂ€nk till ett formulĂ€r man ocksĂ„ var tvungen att vara inloggad för att fylla i. Jag fyllde i det fast inloggad frĂ„n min andra facebookprofil som Ă€r knuten till en annan e post “nillas kitchen – tillfĂ€llig” + skrev tillbaka till facebook igen och förklarade vad jag gjort och att jag fortf behövde hjĂ€lp = inget svar frĂ„n dom. 

4. Jag har skrivit till journalister och en kontakt pÄ facebook som jag lyckats fÄ tips om, men inga svar Ànnu.

Hur du kan hjÀlpa mig


Det Ă€r viktigt för min verksamhet att forfarande synas


  • Följ mig pĂ„ instagram hĂ€r. Jag hade en gammal privat profil som jag inte anvĂ€nt som jag nu kan anvĂ€nda som tillfĂ€llig profil.
  • GĂ„ med i den hĂ€r facebookgruppen som jag skapat med nu över 7000 medlemmar. Den kan kommer in i via en gammal profil (en min officiella).
  • Dela det hĂ€r inlĂ€gget pĂ„ facebook eller via mail (kopiera lĂ€nken i webblĂ€saren eller klicka nĂ„gon av delningsknapparna lĂ€ngst ned)
  • Dela mina recept och inlĂ€gg pĂ„ facebook, instagram eller via mail (kopiera lĂ€nken i webblĂ€saren eller klicka nĂ„gon av delningsknapparna lĂ€ngst ned)
  • Rekommendera mitt onlineprogram pĂ„ facebook eller till vĂ€nner via mail
  • Rekommendera mina andra tjĂ€nster till andra i ditt nĂ€tverk

Prenumerera pÄ inlÀgg hÀr pÄ bloggen sÄ fÄr du mail nÀr jag lÀgger upp nÄgot nytt.

Tack för att du lÀst sÄ lÄngt och hÄll tummarna för mig och oss att vi fÄr tillbaka vÄra forum pÄ nÀtet!

LĂ€s mer

(2) Comments

  1. […] gĂ„tt lade jag upp ett par nya recept och uppdaterade om lĂ€get med mitt kapade instagram/facebook. Food Pharmacy tog upp min situation i sin podd. TyvĂ€rr har jag inga goda nyheter om mina konton pĂ„ instagram och facebook (som […]

  2. […] Jag har skrivit tvĂ„ tidigare inlĂ€gg hĂ€r… och hĂ€r… […]

LĂ€mna ett svar

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: