Dryck Frukost kostråd Mellanmål SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Grön återställare

Det är ju inte bara dagen efter man har druckit alkohol som kroppen behöver återställa balansen. Även när vi har stressat, inte druckit tillräckligt eller ätit dåligt under någon dag eller flera, så reagerar kroppen med att svullna (hålla vatten) och bromsa naturlig utrensning och detox.

Med återställd syra/basbalans, vätskebalans och med elektrolyter, vitaminer och antioxidanter påfyllt så kan kroppen släppa vatten och börja rensa ut igen. En grön smoothie med extra utvalda ingredienser är verkligen den perfekta återställaren.

Frukt och grönt innehåller bla elektrolyterna kalium och magnesium som hjälper kroppen att återställa vätskebalansen snabbare. Några av de bästa källorna som passar i smoothies är broccoli, grönkål, bananer och avokado. Det är även viktigt med kalcium som finns i gröna pulverblandningar och gröna grönsaker.

Jag kan känna en slags “mätt” känsla när jag är stressad, samtidigt som jag upplever sug och liksom aldrig blir riktigt tillfredsställd – kan du känna igen det? Alltså även när jag äter “rätt” så som jag vet att jag normalt sett mår bra av. Då kan en eller ett par återställare (grön smoothie med utvalda ingr.) verkligen hjälpa tycker jag. Antingen som mellanmål eller som hel måltid; frukost eller lunch.

Extra bra smoothie-ingredienser för elektrolytbalansen

Grön återställare

0,5-0,7 liter

  • 2-3 blad grönkål
  • 1 grapefrukt eller apelsin, skalad och delad i bitar
  • 0,5 citron (citron och citrus är extra basbildande så extra citron är ett medvetet val. Minska mängden om du inte gillar surt)
  • 1 banan (eller avokado för mindre söt smoothie) gärna frysta bitar
  • ca 2 dl kokosvatten eller vatten
  • ev 1-3 krm salt (natrium är en elektrolyt som hjälper återställa vätskebalansen)
  • ev. 1 msk grönpulverblandning
  • ev. proteintillskott t.ex. om du vill att smoothien ska ersätta en måltid – jag brukar tillsätta kollagen från pureness*
  • isbitar

Mixa alla ingredienserna tillsammans till helt slät konsistens.


*Jag samarbetar med Pureness kosttillskott och rabattkoden Nilla20 ger 20% rabatt på Pureness hela sortiment.

(1) Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: