kostråd

Summering hackade konton på instagram och facebook – hur jag fick hjälp

Den här bilden lade jag upp på instagram när jag just fått tillbaka mitt konto där…

I det här inlägget tar upp mina hackade konton på sociala medier, vad som har hänt, åtgärder jag har provat och hur jag till slut fick hjälp…

Mitt konto på instagram hackat och kapat. Kaparna tog även över min officiella facebooksida och lade upp annonser och barnporr vilket gjorde att Meta stängde av alla mina konton helt, även min privata facebookprofil. Detta hände 24 september.

Nu sedan jag fått tillbaka mina konton (allt är inte 100% löst ännu med föetagskontot på fb) så har det börjat höra av sig personer som nu upplever samma situation som jag var med om. De söker desperat efter svar och hjälp. Därför sätter jag nu ihop det här inlägget med all information om vad som hänt och hur jag har gått tillväga.

Jag har skrivit två tidigare inlägg här... och här…

Hur jag gjorde…

Jag jobbade hårt med att hitta information och att bearbeta alla möjliga vägar. Alla officiella kanaler var stängda och inga guider i Metas hjälpcenter eller formulärer fungerade (antagligen eftersom att jag var flaggad för barnporr kunde jag inte skicka in något alls).

Jag gjorde inlägg här på bloggen och på ett gammalt instagram-konto som varit kopplat till en annan epostadress (jag var blockad från att skapa nya kotnot på både fb och insta). Jag skrev till andra som varit med om samma sak och fick många tips och de flesta ledde ingen vart. Under en period hade jag hjälp av en konsult vars kontakter tog tid på sig och jag hann få hjälp på annat sätt.

Till slut fick jag hjälp via en privat kontakt. En gammal vän till mig som kände någon på Meta. Jag kan tyvärr inte förmedla vidare kontakt! Den personen kunde hjälpa mig att få tillbaka mitt instagram och min privata facebook men min facebooksida förblev kapad tills igår. Mitt affärskonto där är forfarande blockerat och sidan är flaggad. När jag lägger upp inlägg är det ingen som ser dom (jag ser statistik). Nu har jag i alla fall haft möjlighet att kontakta support på Meta. Jag väntar på att de hanterar mitt ärende vilket tar tid.

Läs mer i det här inlägget som jag skrev när jag forfarande var kapad. Jag beskriver där alla steg jag tog i mer detalj.

Vad som hjälpte mig

Det som hjälpte mig var att vara högljudd och be alla man träffar till höger och vänster och hoppas att det ska leda till någon kontakt. Det gav mig till slut tips om konsulten och sedan min kompis som förmedlade vidare kontakt till meta. 

Jag kontaktade journalister blev intervjuad av breakit.se mig om det som hänt mig. Läs här… och även här…  Artiklarna tar upp problemet med att det inte finns tillräckligt bra officiella vägar att kontakta Meta när man blivit kapad.

Foodpharmacy som också varit med om insta-kapning pratade om mig i sin podd.

Mina lärdomar

Det främsta jag lärt mig är att sociala medier inte är säkert för företagare. Oavsett om man har tvåstegsverifiering så är man fortfarande väldigt sårbar. Det ökar såklart säkerheten men har man många följare så bearbetar hackarna aktivt kontot.

Jag har lärt mig att jag inte behöver sociala medier! Visst är det både roligt och tacksamt att hålla kontakten med alla er via instagram och facbook men om kanalerna klipps igen så ska jag stå säker.

Jag kommer inte använda att mig av facebookgrupper längre för mina klienter och onlinekurser utan har flyttat all medlemsaktivitet till min nya kursportal istället. Vilket har visat sig vara mycket bekvämare redan faktist… Där är en ny grupp just nu i full gång med sitt kostprogram och lägger upp frågor och bilder. 🙏🏼

(4) Comments

 1. Jennie says:

  Hej snälla! Jag ser att du inte kan förmedla kontakten men jag är desperat. Driver ett företag (restaurang/café) vi får in jättemånga julbordsförfrågningar nu och jag missar dom! Det har hänt exakt samma sak för mig! Snälla låt mig få anställa hen som konsult för att öppna mina konton! 🙏

  1. Anneli says:

   Jag är oxå i samma desperata och förtvivlade situation. Jag driver en klädesbutik i Malmö och mycket av min kommunikation med kunderna går via sociala medier…
   Jag har gärna kontakt med dig så kan tillsammans hjälpa varandra och tillsammans hoppas att vi oxå hittar ”den” som kan få igång våra sociala medier.
   Du når mig på anneli@kenja.se

   1. Hej Annelie! Det är verkligen tråkigt när sånt här händer! Jag har skrivit det här inlägget med ALL information jag har. Tyvärr har jag inget mer att delge. Lycka till!

 2. Emma Lyrstrand says:

  Åh, jag är i precis samma sits och har bokstavligen panik över att detta inte ska gå att lösa.

  Min fb och instagram konton varav ett är min inkomstkälla ligger nere och det finns absolut ingen att kontakta.

  Det jag (med sambons hjälp) har gjort hittills är att jaga personer som jobbar på Meta via Linkdin långsökt men vet inte vilket annan väg jag ska ta just nu.

  Det är sjukt var apparna äger oss på ett sätt som jag förstår först nu när blir utsatt för detta.

  Jag hoppas det får lika bra för mig som det gjorde för sig tillslut men just nu känns det tyvärr hopplöst.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: