Lunch och middag Vegan/Växtbaserat

Minestrone – vegan, glutenfri

IMG_8485

Supergod och mättande glutenfri veganmiddag. Massor av nyttigheter i samma soppa. Det här receptet ingår i det nya onlineprogrammet 21 dagar ren och läkande mat som sätter igång på söndag. Under programmet kan man välja att äta 100% vegan eller lägga till ägg/fågel/fisk/kött om man vill. Det går fortfarande att boka! Läs mer…

Minestrone, glutenfri, vegan

Minestrone – vegan, glutenfri

Mättande veganrätt. Soppan tar ca 30 minuter att laga. En rätt som är ett säkert kort till vardags. Kan serveras med naturligt glutenfritt bröd till eller servera en sallad till förrätt eller en dessert efter.

21dagar2018bildCa 4 port

 • 3 msk rapsolja/olivolja
 • 1 gul lök, finhackad
 • 3 vitlöksklyftor, pressade
 • 400-500 g krossade tomater
 • 1 liter grönsaksbuljong
 • 0,5 tsk salt
 • 0,5 tsk svartpeppar
 • 1 tsk torkad basilika
 • 2 tsk torkad oregano
 • 1 nypa chiliflakes (kan uteslutas)
 • 2 stora morötter, skalade och skivade i slantar eller halvmånad
 • ca 200 g rotselleri, skalad och tärnad (0,5 cm)
 • 2 dl frysta bondbönor eller edamemebönor
 • ca 200 g glutenfri rårispasta eller bovetepasta
 • 1 burk kikärtor eller vita bönor, sköljda
 • 1 näve spenat eller repad grönkål (kan vara fryst)

Värm olja i en stor, tjockbottnad kastrull till medelvärme och fräs lök, selleri, zucchini och vitlök under omrörning tills att löken är transparent och mjuk. Tillsätt krossad tomat och buljong. Krydda med salt, peppar och övriga kryddor. Tillsätt morötter, rotselleri och frysta gröna bönor och låt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt pasta och låt koka nästan klart. Smaka på pastan mot slutet för att hålla koll. När pastan fortfarande har någon minut kvar, tillsätt kikärtor/vita bönor (om du valt grönkål istället för tomat tillsätt den nu) och låt pastan koka klart. Ha i spenat strax innan servering.

 

(1) Comment

 1. Carina says:

  Selleri och zuchini står det i texten, men inte bland ingredienserna. Gott blev det i alla fall även utan dessa. 😊

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: