Detox kostråd Paleo Vegan/Växtbaserat

Gott nytt år! Vegan eller inte…

 

Clean vegan 3

Äntligen här! Äntligen nystart!

Jag älskar känslan precis efter nyår. Luften har rensats och jag upplever en påtagligt lättare, mer öppen energi. En försiktig känsla av förväntan liksom infinner sig av sig själv. Nu börjar det nya…

Det jag ser fram emot mest, precis just nu, är uppstarten av det nya onlineprogrammet 21 dagar ren och läkande mat. Jag ligger i startgroparna och ska i dagarna sitta framför datorn och finputsa på det nya materialet.

Helt nytt är det ju inte… Det nya programmet bygger på det gamla och har många likheter (eftersom att det varit så framgångsrikt) men jag ville nu erbjuda en bättre guidning kring vegankost och även helt nya recept. Du har alltså möjlighet att välja själv om du äter vegan-mat under perioden eller om du äter fisk och kött. Läs mer…

a6

Varför?

Maten som vi lär oss äta under programmet är rejäl och god hälsomanskost och har effekten att vara hormonreglerande, inflammationsdämpande, blodsockerbalanserande och främjar god tarmflora. Läs mer…

Det här är ett program för alla som vill bygga långsiktig hälsa inifrån. Som vill lära sig mer om bra mat och positiva känslor relaterade till kropp och mat. Programmet har ett holistiskt perspektiv vilket innebär att vi inte enbart fokuserar på maten i sig utan även vanor, miljö, relationer o.s.v. i dagliga mail och i onlineforumet.

Du får med dig riktlinjer för och kunskap om hälsosam kost som räcker hela livet. Det är alltså inte en kortsiktig kur/diet/detox, utan ger dig kunskaper i vad som utgör en god fullvärdig kosthållning. Du utforskar, provar på och reflekterar under perioden för att upptäcka just dina unika behov och vad som får dig att på bäst. Läs mer…

21dagar2018bildStart 14 januari 2018!

Tidigare har vi genomfört programmet med boken : “Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker“  som grund. Nu i det här nya uppdaterade kostprogrammet så ingår istället ett informations- och recepthäfte (för nedladdning) med nya recept (över 100 st). Har du redan boken går det bra att hänga på det nya programmet och fortsätta att ta inspiration därifrån. Boken är alltså inte längre obligatorisk men självklart starkt rekommenderad.

Påminnelse: Har du fyllt i enkäten som tidigare i höst låg på bloggen så har du fått en rabattkod i ett mail från mig. Skriv in den i rutan “RABATTKOD” när du bokar. Jag tar inte emot nya enkätsvar. 

Boka…

Detta ingår

 • Över 100 recept
 • Dagliga coachande e-mail
 • Facebookgrupp där du möter mig, Nilla Gunnarsson (kostrådgivare, kock och coach) och övriga deltagare
 • Extramaterial om hur du lägger upp din kostomställning, gör inköp och allt om de nya vanorna.
 • Inspirerande bonusrecept löpande
 • Resursfiler för personlig utveckling.

Några symtom som personer avhjälper med ren & läkande kost

 • Låg energi, trötthet
 • Ledvärk, stelhet
 • Obalanserad kroppsvikt
 • Förstoppning/snabb mage
 • IBS
 • Problem med mage/tarm, tarmsjukdomar
 • Hormonrubbningar
 • Humörsvängningar
 • Sömnproblem
 • Muskelsmärtor/smärta
 • Hudåkommor/exem
 • Huvudvärk
 • Koncentrationssvårigheter
 • Negativa känslor som oro, ångest, depression
 • Utmattningssymtom
 • Stress

IMG_4829Så här äter vi

Vi äter en läkande kost som är renande, blodsockerbalanserande, basbildande och inflammationsdämpande. Det innebär en hälsomanskost baserad på grönsaker men som inte exkluderar fisk, ägg och kött om man inte själv vill det. OBS! Du behöver inte veta om du ska följa programmet med veganinriktning eller inte när du bokar din plats. Läs mer…

Vi utesluter de livsmedel som är svåra för kroppen att hantera (t.ex vete, gluten, mjölkprotein, vitt socker, tillsatser, gifter). Det gör det möjligt för kroppens eget självläkningssystem att reparera och åtgärda där det behövs. Läs mer…

Riktlinjerna går i princip ut på att basera sina måltider på mycket grönsaker, frukt och bär. Vi använder oss av nyttiga baljväxter, bra fetter, goda och läkande kryddor, nötter, fröer, glutenfria sädesslag som havre, teff, durra, fullkornsris quinoa osv. Väljer du att äta kött/fisk under perioden så väljer du gärna msc-märkt fisk och i övrigt sparsamt med ekologiskt kött och ekologiska ägg. Både om du väljer att vara helt vegan och annars så får du i dig en näringsrik och fullvärdig kost. Det vill säga mer än tillräckligt av alla näringsämnen samt tillräckligt med protein och bra fetter.

Det finns stort utrymme för flexibilitet inom ramen för riktlinjerna. Du äter dig mätt flera gånger om dagen på näringstät och smakrik mat och kan själv känna efter om du vill anpassa kosten under tiden. Programmet erbjuder dig ett sätt att äta och relatera till mat som främjar långsiktig hälsa och hjälper dig att etablera hållbara vanor.

 • Hitta exempelrecept här…
 • Läs mer om inflammation och riktlinjer för kost här…
 • Läs mer om hormonbalans och kost här…
 • Läs mer om syra/basbalans och kost här…
 • Läs mer om hur jag äter här…

Flexibilitet eller menyschema?

Du får menyplan och tips till inköp och förberedelser men det går mycket bra att göra sin egen planering. Det är till och med rekommenderat! En stor poäng med det här programmet är att hitta en individanpassad husmanskost som känns rätt och verkligen fungerar med just din vardag.


Tidigare kurser har haft samma upplägg…

“Dina mail är superbra och nu äter jag inte bara bättre utan jag har faktiskt börjat älska mig själv mer för den jag är, mer självsäker och prioriterar mig själv mycket bättre nu än tidigare. Det är fantastiskt att du har den förmågan att ta fram det hos människor, att du får oss att hitta det inom oss själva.”

Läs mer vad andra sagt….

collage-deltagare

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: