Paleo Raw food Tillbehör Vegan/Växtbaserat

Tomatsallad med ramslök – tillbehör till grillat?

Har man tillgång till ramslök så är det en fantastisk gratiskälla till sallad, kryddsmör, smaksättning till majjonnäs/aioli, olja osv osv. Tomatsallad är ett underbart tillbehör till grillat, gör man rejält och smaksätter kan det ersätta sås på tallriken, ungefär som en grovhackad salsa. Har du inte ramslök kan du ersätta den med salladslök, kanske i kombination med annat gott grönt tex persilja.

Hos mamma på Österlen har jag lyxen att kunna plocka mängder av ramslök. (OBS! Man ska aldrig ta mer än man lämnar). Blommorna går också att använda och smakar ännu mer av lök/vitlök. Passar perfekt med tomat.

Tack Freshland för underbara färska tomater och supergod ekologisk portugisisk kallpressad olivolja!

Tomatsallad med ramslök

Tips: Servera gärna den här smakrika salladen/svensk-italienska salsan(?) till grillat. Tillsätt antingen kokta vita bönor för ett mer mättande tillbehör eller stekta gröna haricot vertes så behövs ingen potatis – öka bara syra, olja och kryddor något.

ca 2 port

  • ca 20 små tomater/coctail tomater
  • 15-20 blad ramslök (eller fint strimlade 3-4 salladslökar och några msk finhackad persilja)
  • 1-2 msk smakrik, kallpressad olivolja
  • 2-4 tsk äppelcider vinäger eller citronsaft
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Dela tomaterna i fjärdedelar eller som du vill. Strimla ramslöken, ringla olivolja, vinäger/citronsaft över och krydda. Blanda om och servera.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: