Brunch Frukost Glutenfritt

Glutenfria våfflor med havre (naturligt glutenfritt fullkorn)

Mättande och goda fullkornsvåfflor, naturligt glutenfria och mjölkfria om man vill. Enkel ingredienslista utan särskilda råvaror. Så goda!

När man gör våffelsmet eller pannkakssmet med den här typen av sammansättning av råvaror så är det superbra vardagsmat till frukost, brunch eller lunch. Havre, ägg och frukt liksom… Perfekta superfoods! Och sååå gott.

Tips att servera till:


Havrevåfflor

2-3 port

 • 1 ägg
 • 2 dl växtmjölk eller vatten
 • 1 msk smält kokosolja, ghee eller smör
 • 125 g (ca 3,5 dl) havregryn eller 125 g (ca 2,25 dl) havremjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 0,75 tsk salt
 • ev. 1 tsk honung (ger bättre färg)
 • ev. 2 krm vaniljpulver

Mixa ägg, mjölk/vatten (börja med den mindre mängden vätska (1,5 dl) och tillsätt mer senare om det behövs), havregryn och matfett med stavmixer eller i blender under ca 2 minuter. Se till att grynen finfördelas ordentligt. Har du en svag motor på maskinen behöver du mixa längre. Om du använder havremjöl behövs det inte mixas bara vispas ihop. Vispa i övriga ingredienser och låt smeten stå i minst 5 minuter. Gör våfflor.

(2) Comments

 1. Veronica says:

  Jag känner mig ofta lite skyldig när jag äter våfflor och pannkakor, även när de är gjorda på bra råvaror så det var så skönt att höra att du ser det som bra mat. Skulle göra dem imorse och upptäcker att jag inte hade våffeljärnet hemma så jag la till ett extra ägg och stekte tunnpannkakor istället. Blev supergott med lite blåbär och gnutta lönnsirap!!

 2. Elin Langhelle says:

  Jättegoda! Jag lade till lite agavesirap och eko grädde/mjölk. Dubblade satsen, även saltet men då blev det lite för salt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d