Fikabröd/kakor Glutenfritt

Havrekakor med choklad (glutenfritt, utan vitt socker)

FullSizeRender_1

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Underbara, naturligt glutenfria havrekakor med choklad, en lite nyttigare variant av chocolate chip cookies gjorda utan vitt socker. Spröda och goda blev de. En perfekt fika-kaka. Degen är enkel och snabb att röra ihop och kakorna är klara i ugnen på ca en kvart.

chocolate chip cookies gluten free

Choklad finns många bra utan nötter, soja, mjölkpulver och ägg och annat. Riktigt hög kakaohalt ska den ha och kort ingredeinslista utan konstigheter.

PenultimateFullSizeRender

Havrekakor med choklad

14-16 st

Tips choklad:

Choklad med 80% Kakao

Värm ugnen till 175°C. Mät upp och blanda alla torra ingr. för sig i en bunke. Tillsätt äggvita och mandelsmör och blanda med slev eller gaffel ihop till en deg. Hacka chokladen grovt och blanda i degen. Låt degen stå i ca 15 minuter. Använd sked och handen och dela upp degen i 14-16 lika stora delar, fördela ut på bakplåtspappersklädd plåt, forma och tryck ut till önskad storlek och tjocklek. Grädda i mitten av ugnen i 15-18 minuter tills att kakorna fått fin färg och är lite sega i mitten och hårda i kanterna. Låt svalna på plåten

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: