Gröna kuren kostråd Lunch och middag Paleo SCD-vänliga recept

Snabb kålnudelsoppa med benbuljong (köp färdig, produkttips)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Världens nyttigaste snabbmat? Enkel, näringsrik, proteinrik och god vardagsmat. Den favoriten i repris är rakt av ett produkttips! Den här typen av soppa till vardags är inte bara supernyttigt utan även snabblagad. Jag har nästan alltid benbuljong från Food Studion hemma. En förpackning räcker till ca 2 rejäla måltids -portioner.

Jag äter en sådan här typ av soppa ofta till middag. Ja, det krävs lite hackande men sedan går det snabbt att laga till och man får så mycket mat: grönsaker och protein och näring för lite besvär.

Tipset alltså som den här rätten går ut på: Bone Broth från Food Studio är äkta benbuljong med ren ingredienslista, utan tillsatser, kokt med ekologiska råvaror. Passar till såser, grytor och de flesta soppor. Man kan också dricka den som den är. Jag köper den från Bodystore när jag köper annat därifrån som nötter, glutenfria mjöler, glutenfri pasta och nudlar osv.

Tips benbuljong i pulverform

Real Broth Savory Spices har jag också hemma i skafferiet. Det är torkad benbuljong i pulverform. Innehåll: Benbuljongspulver, havssalt, lökpulver, vitlökspulver, solroslecitin (1 %), svartpeppar, gurkmeja och persilja. OBS! Den är ganska kryddstark så passar i asiatiska rätter och/eller tänk på att inte krydda med extra chili eller svartpeppar förän du smakat… i övrigt är det en jättegod buljong!

Byt ut/ersätt:

 • Jag använde ekologisk lövbiff som protein men det går att byta mot kyckling, tofu eller vad du vill.
 • Paprika och morot kan bytas mot tex broccoli och gröna bönor för att anpassa till ännu mer Low Carb eller gröna kuren.

Kål-nudelsoppa med benbuljong

1 port.

 • 1 förpackningar benbuljong + 1,5 dl vatten eller 5 dl vatten och 2,5 msk Real Broth Savoury Spices
 • 1 klyfta vitlök, pressad eller hackad
 • 1 tsk finriven färsk ingefära
 • 0,25 röd chili, finhackad eller 1-2 tsk sambal oelek
 • 150 g ekologisk lövbiff, kycklingfilé eller tofu – finstrimlat
 • 200 g finstrimlad vitkål
 • 0,5 liten röd paprika, tunt skivad
 • 0,25 rödlök, fint strimlad
 • ev. extra vatten
 • 1 liten morot, tunt skivade
 • 1 salladslök, strimlad (kan uteslutas)
 • 0,25 kruka koriander, grovt hackad
 • 2 krm salt eller 1 msk tamarisoja – eller mer efter smak
 • 1 msk sesamolja

Finstrimla kött/kyckling/tofu och förbered alla grönsaker (strimla, hacka osv). Koka upp benbuljong (eller annan buljong) i en kastrull med vitlök, ingefära och chili. Låt koka ca 2 minuter. Tillsätt köttet och rör runt och se till så att det blivit helt genomkokt – buljongen ska koka upp. Tillsätt alla grönsaker, toppa med extra vatten om det behövs och låt buljongen precis koka upp igen. Servera i en stor djup skål och strö över salladslök, koriander och sesamolja.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d