Paleo Tillbehör

Nyttig cole slaw med rödkål, persilja och dijonmajonnäs (paleo, mjölkfritt)

Jag gör ofta smakrika kålsallader till vardags. Alltså flera, flera gånger i veckan. Kålsallad är ett fantastiskt tillbehör till de flesta maträtter till vardags. Kål av olika slag tillhör gruppen korsblommiga grönsaker som är lite extra nyttiga att äta mycket av. Ät krosblommiga grönsaker varje dag för att bl.a. stödja kroppen i utrensning och detox.

Korsblommiga grönsaker inkluderar broccoli, blomkål, vitkål, grönkål, bok choy, ruccola, rödkål, och rädisor. De är rika på vitaminer och mineraler som vitamin C, folat och vitamin K. Mörkgröna korsblommiga grönsaker (grönkål i den här salladen) är också en källa till vitamin A.

En annan fördel med kålsallad är att kål är fiberrikt så det är bra för magen och det mättar bra och länge.

Nyttig cole slaw med rödkål, persilja och dijonmajonnäs

Salladen passar att serveras som tillbehör till stekt lax, kyckling eller tofu, kanske rostad sötpotatis eller morötter som ytterligare tillbehör.

ca 2-4 port

  • ca 200 g vitkål eller spetskål, fint strimlad
  • ca 100 g rödkål, fint strimlad
  • ca 100 g grönkål, fint strimlad
  • 1 rödlök, fint strimlad
  • 1 äpple eller päron, tunt skivat/strimlat
  • 0,5-1 kruka färsk persilja,

Dressing

Strimla och hacka alla grönsaker fint. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en salladsskål, tillsätt alla strimlade grönsaker och blanda. Smaka av med mer äppelcidervinäger/citron och eller salt och peppar om det behövs.

(1) Comment

  1. […] potatissallad Snabb, nyttig majonnäs med MCT-olja Nyttig rödbetssallad (paleo) Nyttig cole slaw med rödkål, persilja och dijonmajonnäs (paleo, mjölkfritt) Asiatisk cole slaw med sesam och tamaridressing Blomkåls-tabouleh Grön ärthummus […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d