Detox Lunch och middag Paleo Vegan/Växtbaserat

Rödbetsspagetti aglio e olio

red beets aglio e olio

Med en grönsakssvarv kan du göra zoodles – zucchininudlar eller nudlar av rotsaker och pumpa. Mina favoriter att göra nudlar av är sötpotatis, zucchini och rödbeta.

Den här enkla rätten med spagetti gjord av färska rödbetor blev försvinnande god. Svarvade rödbetor som jag fräste i olja med vitlök och salt. Efteråt ringlade jag en örtolja över och strödde med rostade solrosfrön. Men det kan man utesluta. Solrosfrön kan ersättas med pinjenötter eller andra nötter.  Verkligen supergott!

OBS! Rödbeta kan verka utrensande (vilket ju är positivt) och man kan påverkas men en liten dipp efter måltiden om man äter en för stor portion. Ingen fara – det är bara att vila en stund så går det över – det är ju nyttigt 🙂 Vissa påverkas inte. Om du känner dig känslig och orolig för att du ska reagera på stora mängder rödbeta kan du välja sötpotatis eller zucchini istället.

Ät som en lätt lunch, middag eller som tillbehör till något protein.

Rödbetsspagetti aglio e olio

2 port

4-6 rödbetor, skalade och svarvade på grönsakssvarv
0,5 dl olivolja
2-3 st vitlöksklyftor, skalade och fint skivade eller finhackade
0,5 tsk chiliflakes eller nymalen svartpeppar
1 krm havs eller bergssalt (eller efter smak)
4 msk finhackad persilja eller basilika

Till serveringen (valfritt)

0,5 dl rostade solrosfrön eller pinjenötter

Gör först nudlarna. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och chili i oljan tills att vitlöken precis har börjat ta lätt färg. Tillsätt rödbetsspagettin och rör om. Salta. Fortsätt att fräsa under omrörning under 2-4 minuter tills att rödbetsspagettin har blivit glansig och börjat mjukna något. Den ska inte bli helt genomlagad utan vara krispigt al dente. Strö hackad persilja eller basilika över och rör om. Servera.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: