Glutenfritt Lunch och middag Mjölkfritt

Bovetepasta med kantareller, ärtor, spenat och ägg

Mättande, god, näringsrik och snabb vegetarisk vardagsrätt utan gluten och mjölk. En perfekt höstig snabbmiddag. Bra för magen på alla sätt. Det här är något jag svänger ihop egentligen utan recept men jag har gett mig på att skriva ihop ett inlägg.

Bovetepasta tycket jag passar perfekt med svamp och vitlök. Det är en naturligt glutenfri fullkornspasta som är fiber och näringsrik.

Bovetepasta med kantareller, ärtor, spenat och ägg

1 port

  • 1 port bovetepasta
  • 2 msk olivolja
  • ca 2 dl strimlad svamp
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk finhackad lök eller purjo
  • 1 rejäl näve spenat
  • ca 1 dl gröna ärtor
  • 1 ägg (eller 2 om du är hungrig)
  • hackad persilja
  • salt och peppar (använd gärna örtsalt)

Koka pastan enl. anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svampen tills att all vätska kokat bort och precis har börjat få färg. Tillsätt finhackad lök och vitlök och fortsätt steka under omrörning tills att löken är helt mjuk och genomskinlig. Tillsätt spenat och stek tills att spenaten sjunkit ihop och vätska kokat bort. Salta och peppra ordentligt (eftersom att rätten inte innehåller ost eller grädde så kan man med fördel salta lite extra). Tillsätt ärtor och knäck ägg och rör hastigt i pannan så att ägget fördelas och tillagas jämt i pannan med grönsaker och svamp. Smaka av och salta och peppra mer om det behövs. Blanda i pastan och servera.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: