Gröna kuren kostråd Tillbehör Vegan/Växtbaserat

3 recept för att ta vara på ramslök

Ramslöken ute i backarna står just nu… i vissa delar av landet växer den inte, och i andra är den fridlyst. Men har man tillgång så är det bara att plocka och njuta. Den går att äta i sallad och ger en mild smak av både gräslök och vitlök. Jag tycker det går bra att använda ganska stor andel i salladen utan att det blir för starkt. Mixar man den i pesto, salt eller aioli blir smaken av vitlök lite starkare (fortf. mycket mildare än vitlök).

Ramslök kallas skogsvitlök eftersom att den smakar milt av vitlök men också lite gräslök. Den säljs i välsorterade grönsaksdiskar (ofta dyrt) och hittas gratis i det fria i södra och mellersta Sverige. Tänk på att plocka sparsamt/inte plocka rent på ett områrde där den växter. Lämna alltid mer än du tar. (OBS! fridlyst i Blekinge).

3 recept med ramslök

Ramslökssalt

Ramslöksaioli

Ramslökspesto med peccorino

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: