Gröna kuren kostråd Tillbehör Vegan/Växtbaserat

3 recept för att ta vara på ramslök

Ramslöken ute i backarna står just nu… i vissa delar av landet växer den inte, och i andra är den fridlyst. Men har man tillgång så är det bara att plocka och njuta. Den går att äta i sallad och ger en mild smak av både gräslök och vitlök. Jag tycker det går bra att använda ganska stor andel i salladen utan att det blir för starkt. Mixar man den i pesto, salt eller aioli blir smaken av vitlök lite starkare (fortf. mycket mildare än vitlök).

Ramslök kallas skogsvitlök eftersom att den smakar milt av vitlök men också lite gräslök. Den säljs i välsorterade grönsaksdiskar (ofta dyrt) och hittas gratis i det fria i södra och mellersta Sverige. Tänk på att plocka sparsamt/inte plocka rent på ett områrde där den växter. Lämna alltid mer än du tar. (OBS! fridlyst i Blekinge).

3 recept med ramslök

Ramslökssalt

Ramslöksaioli

Ramslökspesto med peccorino

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Independently verified
244 recensioner
%d bloggare gillar detta: