Pitabröd med majs och durra (glutenfritt, utan jäsning)

IMG_2970.jpg

Ett perfekt bröd att servera till maten eftersom att det går snabbt att baka och inte kräver jäsning. Saftigt och smakrikt!

Pitabröd med majs och durra

6 st bröd

  • 3 dl durramjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Extra mjöl till utbakningen

Värm ugnen till 250°C och förbered 2 plåtar med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser för sig i en bunke. Blanda all vätska och kombinera hastigt torra och blöta ingredienser. Det blir först en lös smet som sakta börjar svälla till en kladdig deg. Låt stå i 15 minuter. Använd rikligt med mjöl och forma 6 st platta bröd som fördelas på plåtarna. Kan tryckas ut direkt på plåten. Bröden ska vara ung. 4 mm tjocka. Grädda i 10-15 minuter högt upp i ugnen. Låt svalna något på galler innan servering.

 

Annonser