Äggfritt Detox Lunch och middag Paleo Raw food Vegan/Växtbaserat

Raw jordnötscurry

raw jordnötscurry, sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker

En favoriträtt ur boken “Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker“. Jag delar den här på bloggen eftersom att receptet har varit med i ett par tidningar redan och de som testat det verkligen gillat receptet! Även de som inte ätit raw food tidigare faller för smakerna. Så himla kul!

Så här säger en deltagare i onlineprogrammet 21 dagar till ett friskare jag “Något mer som också var supergott var middagen ikväll! Raw jordnötscurry med kokosris. Jag har ätit rätt mycket rawfood de senaste åren, men det här var nog det godaste jag ätit! Så mycket smaker! Min man var helt lyrisk och tyckte det smakade helt fantastiskt.  Jag är glad att jag gjorde dubbel sats. För då får jag äta det till lunch imorgon! Längtar redan!” Häng med på nästa start av kostprogrammet! Läs mer…

Innan någon hinner fråga: jordnötssmör är inte 100% raw eftersom att jordnötterna man använder till smöret nästan alltid är rostade. Men det undantaget gör jag gärna  eftersom att jordnötter är en bra källa till fullvärdigt vegetabiliskt protein.

Tips: Det är viktigt att man väljer ett jordnötssmör utan socker och annat extra innehåll. Leta efter burkar som är märkta 96% jordnötter eller 100% jornötter – välj någon av dom. Jordnötssmör kan bytas mot cashewsmör.

Sju steg till ett friskare jag omslagRaw jordnötscurry med kokosris

De som undrar om rawfood-rätter mättar eller kan smaka ordentligt råder jag att prova detta recept!

2 portioner

Kokosris

 • 2-3 palsternackor, skalade och delade i stora bitar
 • 1,5 dl kokosflingor
 • 1 tsk agavesirap
 • 1 krm salt

Grönsaker

 • ca 15 cm gurka i skivor
 • 1 liten paprika, strimlad
 • 1 morot, skalad och skivad
 • ca 20 sockerärtor

Sås

 • 0,5 dl korianderblad
 • 3 blötlagda soltorkade tomater
 • 2 tsk riven färsk ingefära
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 msk tamarisås
 • 0,5 röd chili
 • 1 dl jordnötssmör
 • 0,5 tsk gurkmeja
 • 2 msk limesaft
 • vatten att anpassa konsistensen med

Kör alla ingredienserna till kokosriset i matberedare tills palsternackan har finfördelats till riskonsistens. Mät upp och mixa alla såsingredienser till slät konsistens. Smaka av med mer lime eller tamari om det behövs. Späd såsen med lite vatten om den är för tjock. Blanda grönsakerna med såsen. Servera med kokosriset.

 

(2) Comments

 1. Kiki nilsson says:

  Testa!

 2. […] Previous ArticleRaw jordnötscurryNext ArticleGlutenfria fiberscones med valnötter och russin […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: