Dessert Mellanmål Mjölkfritt Paleo Raw food SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Cashewgrädde med vanilj och jordgubbar

Ett gammalt tips, men så värt att påminna om. Cashewgrädde är ett enkelt sätt att få till en god efterrätt eller mellanmål med säsongens jordgubbar. Jordgubbar och grädde liksom! Cashewgrädde är en bra vegan/växtbaserat alternativ till grädde.

Jordgubbar och cashewgrädde är ett bra tips till sommarbuffén. Enkelt att servera i små glas eller för gästerna att servera sig själva från skålar.

I det här receptet har jag angett alla ingrediensförslag jag använder mig av för att få en så god smakbalans och så bra konsistens som möjligt.

Cashewnötter är inte de allra nyttigaste nötter som finns kanske – men de innehåller nyttigheter över huvud taget – till skillnad mot kommersiella havrevisp eller sojavisp och likn. Som inte bidrar med något egentligen mer än konsistens.

Hur stark blender du har och hur länge du mixar gör skillnad hur len grädden blir. Det behöver inte vara den starkaste blendern men matberedare eller stavmixer funkar helt enkelt inte lika bra.

Cashewgrädde

Om du vill ha en tjockare grädde har du i så lite vatten som möjligt men du kan också tillsätta kokosolja som gör att grädde tjocknar ytterligare när den kyls. Det blir en mäktig, len och god grädde. För en tunnare grädde som kan användas som vaniljsås – tillsätt lite extra citronsaft, sötning och mer vatten.

3-4 dl

  • 2-3 dl naturella cashewnötter
  • 1 – 2 dl vatten
  • ev. 1 msk kokosolja eller mer
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • ev- 1-3 tsk citronsaft
  • 2 tsk – 2 msk agavesirap (söta efter smak)

Blötlägg nötterna minst 5 timmar. Häll av vattnet och lägg nötterna i en blender. Tillsätt lite vatten, kanske 1 dl och mixa. Tillsätt mer vatten, lite i taget, till önskad konsistens. Skrapa ned sidorna ett par ggr i början. Tillsätt vaniljpulver och smaka av med citronsaft, lite salt och agavesirap. Tillsätt ev. kokosolja om du vill ha en tjockare konsistens. Servera cashewgrädden till färska bär, paj eller fruktsallad.

(3) Comments

  1. […] göra den här glassen är egentligen precis lika lätt att göra som snabb vaniljsås av cashewnötter, det tar bara tid att frysa den. Det är få ingredienser och det är bara att mixa […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: