Fikabröd/kakor Glutenfritt Paleo

Äppel & hasselnötsmuffins med kardemumma (paleo)

Saftiga och goda mini-muffins som jag har bakat av malda hasselnötter (hasselnötsmjöl), kokosmjöl och hemmagjord osötad äppelmos (finns att köpa i välsorterade butiker). Kryddat har jag gjort med nymalen kardemumma men gillar man kanel bättre går ju det bra. Riktigt, riktigt goda blev dom!

Jag har använt hasselnötsmjöl som jag har köpt i butik, men det går lika bra att göra eget nötmjöl av hela nötter. Välj mandlar eller vilken annan nöt du vill, t.ex. valnötter. Mixa nötterna i matberedare tills att det bildats ett grovt mjöl eller mal nötterna i en gammal hederlig nötkvarn om du har en sådan.

Äppel & hasslenötsmuffins med kardemumma

 Jag använde minimuffinsformar eftersom att de här små bakverken är mättande och har mycket smak. Det räcker med en liten!

ca 10-16 st

  • 3 ägg
  • 50 g kokosolja eller smör
  • 1,5 dl osötad äpplemos
  • 1/2 – 1 dl kokossocker, råsocker eller björksocker (söta efter smak, jag använde 2/3 dl kokossocker)
  • 1 tsk hela kardemummakärnor som du mortlar eller 1,5 tsk mald
  • 3 dl hasselnötsmjöl (eller annat nötmjöl)
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Ev. ett äpple tärnat i små bitar som du har i smeten, kan uteslutas.

Värm ugnen till 200°C. Vispa samman ägg, äppelmos och kokossocker. Smält kokosoljan eller smöret och tillsätt till äggsmeten i en jämn stråle under vispning. Mal kardemumman i mortel. Blanda alla torra ingredienser för sig. Se till att kokosmjölet är klumpfritt. Tillsätt torra ingredienser till äggsmeten och blanda väl. Om du du vill, tärna ett litet äpple i små tärningar och rör ut i smeten. Förbered en muffinsplåt med pappersformar. Fyll formarna till 2/3. Grädda i ca 20 min eller tills att muffinsen är lätt gyllene.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d