Äggfritt Dessert Glass Mellanmål Mjölkfritt Paleo Vegan/Växtbaserat

En låda glasspinnar klart!

Har du provat banan-glasspinnar? En liten mini-efterrätt som är så enkel att göra och så värd att ha förberedd när man blir sugen. Trots att det är så lätt att göra, här kommer recept. Två huvudingredienser krävs: banan och choklad, och sedan lite extra strössel om man vill. 

Bästa PMS- eller anti-stress-desserten kanske? Banan, choklad och så kanske lite nötter som strössel då = naturlig näring för bra humör och avslappning och dessutom njutning… Något litet som ger tillfredsställelse utan att höja blodsockret för mycket.

Bananglasspinnar

Valfritt antal

  • Papperssugrör, klippta i två delar
  • Bananer skurna i två delar
  • 90% mörk choklad (20-30 g per hel banan)
    Strössel: tex hackade jordnötter, valnötter, kokoschips, kakaonibs osv… jag använde kokoschips och kakaonibs

Dela bananerna i två delar och stick försiktigt in papperssugrör en bit in i bananhalvornas längd – ung halvvägs upp. Lägg bananerna på en bricka/något plant och frys in. 

När de är helt frysta, smält choklad (20-30 g per hel banan) över vattenbad. Förbered lite strössel om du vill i en skål och en bricka/tallrik med bakplåtspapper att göra glasspinnarna över. 

Ta ut glasspinnarna ur frysen, några i taget. Håll i sugrörsdelen och ös en fryst bananhalva åt gången med choklad så att den täcks- var snabb! Strö (snabbt!) med strössel – chokladen stelnar nästan med en gång den kommer på, så det behöver gå lite fort. Lägg tillbaka de färdiga glasspinnarna i frysen där de håller sig hur länge som helst… 

(1) Comment

  1. […] och kokosglass En låda glasspinnar klart! Raw cheesecake med persika och hallon Chokladkaka med svarta bönor och sötpotatisfrosting […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: