Dessert Detox Vegan/Växtbaserat

Mango och kokosglass

Glass på fryst frukt och bär är ju världens bästa dessert och mellis… Eller hur? Man behöver en matberedare eller blender som mixar frysta bitar bara. Vilka kombinationer frukt och bär gillar du i din “nice cream” (glass utan mjölkprodukter och socker, bara naturliga rena ingredienser)?

Mango och kokosmjölk passar perfekt ihop och det blir också fantastiskt att byta ut en del av mangon mot hallon eller jordgubbar.

Välj en god kokosmjölk! Olika märken kokosmjölk har olika konsistens och smak – det kan verkligen skilja sig mycket! Jag gillar Änglamark, Garant och Santa Maria. Både Garant och Santa Maria har ekologisk och ej ekologisk kokosmjölk med bra innehåll som smakar gott!

Mango och kokosglass

ca 2 port

  • 1 dl kokosmjölk (välj en sort som är vit och len i konsistens och smak, se förslag i texten ovan)
  • 300-400g fryst mango i bitar
  • ev. 1-några msk vatten eller växtmjölk för att anpassa konsistensen

Ev. extra smaksättning

  • 1-3 msk jordnötssmör
  • 2-4 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt ger en bra smakbrytning
  • 20 g hackad mörk choklad eller 2 msk kakaonibs

Gör så här:

Mixa frysta bitar mango i matberedare tills att mangon är helt finfördelad. Tillsätt kokosmjölken (ev. nötsmör och/eller vaniljpulver) och mixa igen till slät konsistens. Man behöver oftast stanna maskinen och skrapa ned sidorna några gånger – fortsätt mixa. Om det behövs tillsätt en gnutta vatten – bara lite åt gången för att få bra konsistens så att det går att mixa. Tillsätt annan smaksättning som hackad choklad eller kakaonibs för crunch.

(1) Comment

  1. […] Mango och kokosglass En låda glasspinnar klart! Raw cheesecake med persika och hallon Chokladkaka med svarta bönor och sötpotatisfrosting Vågar du ta hand om dig själv? (recept raw valnötsbrownie) Äppelpaj – glutenfri smulpaj utan vitt socker […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: