kostråd

Är du motiverad att må bättre? Då är det dags att ge upp!

Är du motiverad att må bättre? Då är det dags att ge upp…

  • Har du också till och med upplevt hur stark motivation till att må bättre, faktiskt kan bli ett självskadebeteende? 
  • Varför räcker inte motivation att må bättre för att genomföra förändringar?
  • Hur kommer det sig att vi misslyckas med satsningar på hälsan om och om igen?

Jag upplever i mitt jobb att det finns en hel del blinda fläckar hos människor. När vi kartlägger livet och uppfattningar i kostrådgivning och coaching så kan svaren till varför vi “misslyckas” gång på gång vara väldigt enkla (ibland såklart komplexa).

Som exempel…

  •  …man kanske inte äter så bra som man själv tror – man har uppfattningen att man “äter ju bra” men orkar ändå inte hålla sig från snacksen på kvällen. När vi i kostrådgivning analyserar läget så visar det sig att personen inte alls äter särskilt bra så när vi lägger till mer “rejäl mat” till frukost och lunch så får personen mycket lättare att hålla sig till sina önskade vanor. 
  • …man kanske är mer stressad än man tror och behöver vila och äta sig “i form”, ialla fall som första steg (för återhämtning). Alltså inte äta begränsande för att kanske gå ned i vikt och/eller träna mer för att bli pigg – gör man det så låser sig kroppen… 
  • …det egentliga problemet är inte att man inte vet vad man ska göra för att må bra, utan att stå upp för sig själv i relationer, att våga sticka ut och vara annorlunda.
  • …man har tagit in för mycket kunskap från olika håll och är förvirrad utan att man vet om det.
  • …man äter fel för sin kroppstyp
  • osv…

Har du fler punkter att tillägga? Skriv gärna i kommentarer!

Om du känner igen dig eller vill ta ett första steg att skapa hållbara rutiner som leder till ökad hälsa för dig så rekommenderar jag att ta hjälp! Det räcker inte för många att läsa eller eller flera böcker. Vi behöver objektiva ögon utifrån som kan få syn på vart problemet består av eftersom att det verkligen är svårt att “se sig själv”. 

Det jag menar med att ge upp när vi är stark motiverade, är alltså inte att ge upp om hälsan men ge upp vår egen tro och uppfattning om hur det ska ske. Att ta hjälp när vi behöver det leder till mer självständighet i slutänden! 

Onlineprogrammet 21 dagar ren och läkande mat är ett jättebra första steg att utforska vad man har för behov och vart man ska lägga ribban. Individuell kostrådgivning kan ge ytterligare hjälp när det behövs. 

Nästa start 20 mars: 21 dagar ren och läkande mat – onlineprogram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d