kostråd Lunch och middag Tillbehör

Fransk potatissallad

Potatissallad kan vara ett av de nyttigaste sätten att äta potatis på. Fransk potatissallad innebär naturligt en god och nyttig tillbehörsrätt utan mjölkprodukter. Passar till kött, fisk, kyckling, eller bönor, till allt grillat eller kallskuret.

Varför är potatissallad så nyttigt? När man kokar potatis och sedan låter den svalna så ombildas stärkelsen till sk. resistens stärkelse vilket tas om hand i tarmen som fibrer och inte som kolhydrater. Resistent stärkelse i kokt kall potatis ger näring åt goda bakterier i magen och påverkar blodsockret i betydligt mindre grad än nykokt potatis. Dessutom fermenteras resistent stärkelse långsamt till skillnad från många andra kolhydrtatsrika råvaror vilket gör att det passar bättre för många med problem med matsmältning och jäsningar i magen.

Servera som bufférätt eller som tillbehör till:

  • kött (100-150g per port)
  • fisk (100-150g per port)
  • kyckling (100-150g per port)
Skriv ut receptet

Fransk potatissallad

En praktiskt rätt att förbereda till matlådor ett par dagar i förväg… servera med valfritt protein och ytterligare grönsaker.
MåltidHuvudrätt, Tillbehör
KökAntiinflammatorisk kost, Franskt, GI
NyckelordÄggfritt, mjölkfritt, Resistent stärkelse
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 4 port
Kalorier: 269kcal

Ingredienser

Valfri extra smaksättning

  • 1 msk kapris
  • 1 näve spenat om du vill ha mer grönsaker

Instruktioner

  • Tärna potatisen i små bitar. Grovhacka örter och strimla salladslöken fint. Blanda ihop alla ingredienser i en serveringsskål. Servera direkt eller förvara i kylen. Håller sig i ett par dagar.

Näringsinnehåll

Kalorier: 269kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 5g | Fat: 11g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Natrium: 413mg | Kalium: 1001mg | Fiber: 6g | Socker: 4g | Vitamin A: 1740IU | Vitamin C: 67mg | Kalcium: 65mg | Järn: 3mg

(1) Comment

  1. […] Fransk potatissallad Snabb, nyttig majonnäs med MCT-olja Nyttig rödbetssallad (paleo) Nyttig cole slaw med rödkål, persilja och dijonmajonnäs (paleo, mjölkfritt) Asiatisk cole slaw med sesam och tamaridressing Blomkåls-tabouleh Tabbouleh med Quinoa Grön ärthummus Sellerirots- och blomkålspuré med peccorino (komjölksfritt) Rostad blomkålshummus […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d