Dessert Fikabröd/kakor Glutenfritt

Kladdkaka, naturligt glutenfri

Naturligt glutenfri kladdkaka

Foto: Eva Hildén

Naturligt glutenfri kladdkaka ur boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter (bokförlaget Semic, 2015).

Kladdkakans dag och allt! Därför delar jag med mig av det här receptet för att fira. Receptet är en variant som vi skapart speciellt för boken med råsocker. Vill man kan man byta det till kokossocker för lite lägre GI eller baka en  helt annan variant som till exempel den här banankladdkakan eller dessa valnötsbrownies.

Omslag BakaGlutenfrittNaturligt glutenfri kladdkaka

ur boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter (bokförlaget Semic, 2015)

Det finns en anledning till att kladdkaka är ett av de mest googlade recepten i Sverige – ingen kan motstå dess chokladiga härlighet! Den här varianten är sanslöst god, lagom kladdig och tillräckligt söt.

ca 6–8 bitar

 • 2 ägg
 • 175 g rårörsocker eller ljust muscavadosocker
 • 100 g smör
 • 50 g rismjöl
 • 35 g kakao
 • ¼ tsk äkta vaniljpulver
 • 1 krm salt
 • 50 g hackad mörk choklad 80 procent (valfritt)

Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret och vispa ner i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till smeten. Grovhacka chokladen och rör ner i smeten. Häll i en rund, smord kakform (22-24 cm) och grädda i 175 grader i ca 15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan och din ugn!

OBS! Vakta alltid kladdkakor noggrant mot slutet. Ibland, i vissa ugnar, tillagas de på bara 10-12 minuter. I bland tar det längre tid, uppåt 17-20 minuter. Ugnar varierar verkligen mycket i temperatur tyvärr…

(2) Comments

 1. Låter smarrigt !

 2. Waneleha says:

  Jag gör denna alltid (har din bok), men jag minskar ner på sockret då min son inte gillar när det är för sött.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d