Detox Lunch och middag Vegan/Växtbaserat

Grönsakswok med bovetenudlar och ägg (glutenfritt, vego) Klart på 10-15 min!

img_1120

Wok  med massor av grönsaker och näringsrika glutenfria nudlar är perfekt till vardags eftersom att det går snabbt och är ekonomiskt. Billiga grönsaker som kål, morot och purjo blir supergoda med asiatisk smaksättning! Här är en ekonomisk vardagsversion av wok; kör äggvego om du vill enligt receptet eller gör rätten vegan genom att byta ut ägg mot tofu, edamemebönor eller pumpakärnor.

wok med grönsaker och bovetenudlar

Välj vilka glutenfria nudlar du vill! Jag rekommenderar glutenfria bovetenudlar som är gjorda på 100% bovete (sobanudlar). Du hittar dem i de flesta större, välsorterade matvaruaffärer. Som exempel dessa…

Grönsakswok med bovetenudlar och ägg (glutenfritt)

2 port

 • 2 portioner bovetenudlar
 • 2 msk kokosolja eller jordnötsolja
 • 1 msk färsk ingefära, riven
 • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
 • ca 5 dl strimlad grönkål eller annan kål
 • 1 dl cashewnötter
 • 1 morot, tunt skivad
 • 1 röd paprika, strimlad
 • 15 cm purjolök, strimlad
 • 1 tsk sambal oelek
 • 4 msk tamarisås eller glutenfri sojasås
 • 1 msk sesamolja
 • 1 msk  äppelcidervinäger
 • 2 tsk honung eller agavesirap
 • 2 msk vatten
 • 2 ägg

  ev. färsk koriander till servering.

Koka bovetenudlarna enligt anvisningen på förpackningen (överkoka inte, nudlarna fortsätter att tillagas i pannan efter kokningen) och häll av i durkslag. Skölj nudlarna med kallt vatten tills de svalnar. Ställ åt sidan.

Hetta upp olja i en stor stekpanna till hög värme och tillsätt vitlök och ingefära. Stek på snabbt, ca 30 sek tills att det doftar och tillsätt sedan grönkålen och cashewnötterna och stek på under någon minut under omrörning. Tillsätt resten av grönsakerna, rör om och fortsätt steka under ett par minuter. Knäck ägg och rör om ordentligt så att ägget blandas med grönsakerna och tillagas helt.

Dra pannan från värmen och tillsätt kokta nudlar, tamarisås eller sojasås, sesamolja, äppelcidervinäger, honung eller agavesirap och vatten. Hetta upp rätten under omrörning och tillsätt lite extra vatten om det blir för torrt i pannan. Servera direkt. Toppa med hackad färsk koriander

 

(3) Comments

 1. Marita says:

  Var köper man bovetenudlar?

  1. Har skrivit i texten ovan: Du hittar dem i de flesta större, välsorterade matvaruaffärer. Och i massor av nätbutiker!

   http://www.bodystore.com/soba-bovetenudlar-250-g?gclid=COb7npCxtNACFU1lGQod5qgOjQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CJKuqJCxtNACFXIecgodFaYPVA

   https://www.mathem.se/varor/nudlar/nudlar-soba-250g-yutaka

 2. […] Tisdag: Grönsakswok med bovetenudlar (eller vanliga om man hellre vill). Recept hittar du här (klick). […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: