Paleo SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Zoodles med Bolognese (3 olika recept) och stekt grönkål

Zoodles (nudlar gjord av zucchini som man antingen svarvat med en sprializer/spiralskärare eller strimlat med potatisskalare) är ju en sådan fantastisk basvara i vardagskosten. Nu är det fortfarande zucchinisäsong och det går att få tag på zucchini billigt.

Enkel Bolognese/köttfärssås går att göra riktigt nyttig och både raw, vegan och med eller utan kött. Jag varierar Bologneserecept med kalkonfärs, lammfärs och såklart linser och ibland gör jag en raw variant. Raw valnötsbolognese (recept nedan) har blivit en favorit under onlineprogrammen.

Zoodles med Bolognese och stekt grönkål

Tallriken på bilden ovan är zoodles med bolognese gjord av ekologisk köttfärs med extra riven morot som jag steker tillsammans med löken, toppad med strimlad stekt grönkål och lite riven peccorino. Byt som sagt ut köttfärsen mot kalkonfärs, lammfärs eller linser eller vad du vill. Se recept.

Gör så här:

  1. Gör Bolognese (se recept nedan)
  2. Stek lite strimlad grönkål i olivolja och salt under omrörning tills att den blir lite brun och mjuknar något
  3. Gör zoodles strax innan servering: 0,5-1 zucchini per port*, svarvad med spiralskärare eller strimlad med potatisskalare. Antingen vänd zucchininudlarna i såsen direkt eller dom fräs snabbt (30 sek-1 minut) i het stekpanna i lite olivolja och salt under omrörning.
  4. Servera zoodles toppad med/vänd i Bolognese, grönkål och ev. lite riven peccorino.

*Tänk på att zoodles, dvs zucchini, består till stor del av vatten och man kan behöva öka portionsstorleken jämfört med vanlig pasta för att bli mätt. En bra portionsstorlek ser ofta för stor ut om man inte provat förut. Snåla inte!

Här kommer tre favoritrecept på Bolognese från bloggen:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: