Annonser

Raw valnötsbolognese med zucchinipasta

IMG_5164.jpg

En av de enklaste och smakrikaste rawfoodklassikerna! Gott och mättande! Fräsch sommar- eller vårrätt.

Det här är en rätt som passar att tillsätta extra protein i from av raw-vegan proteinpulver tycker jag. Smaken av proteinpulvret döljs helt av den kryddiga tomatsåsen och pulvret bidrar på ett bra sätt till färskonsistensen. Det går såklart bra att utesluta proteinpulvret!

Jag använder just nu proteinpulvret Garden of Life Raw organic Protein eftersom att det är helt vegetabiliskt med en kombination av aminosyror som ger fullvärdigt protein. Det är även utan tillsatt smak och sötning. Smakmässigt är det det bästa proteinpulver jag har provat hittills.


vegetablesOnlineprogramet ”10 dagar raw cleanse” 

Det här är en ”cleanse”, en rensning eller rening av kroppen med hjälp av en kost bestående av mättande råa smoothies, rawfoodsoppor och snacks. När du följer programmet ger du din kropp förutsättningarna att rensa ut slagg, du återställer ett gynnsamt klimat för läkning i kroppen, ger magen hjälp på traven att balansera tarmfloran och dina celler massor av ny näring för uppbyggnad. Läs mer/boka…


Raw vanötsbolognese med zucchinipasta

2 port

Näringsvärde per port: ca 520 kcal, 17 g protein, 36 g fett, 40 g kolhydrater, 12 g fibrer

Sås

 • ca 4 dl tomat i bitar
 • ca 2 dl röd paprika i bitar
 • 6 st soltorkade tomater
 • 1-2 färska dadlar (kan uteslutas)
 • 2 msk citronsaft
 • 2 msk olivolja
 • 3 msk proteinpulver
 • 0,5 tsk salt eller 1 tsk lantbuljongpulver
 • nymalen svartpeppar
 • ca 10 blad färsk basilika eller 1,5 msk fryst
 • ca 30 valnötter

”Pasta”

 • 1 stor zucchini eller 2 små
 • 50 g ruccola

Mixa alla ingredienser utom valnötterna till tomatsåsen i matberedare till slät konsistens och smaka av med mer sälta och peppar om det behövs. Tillsätt valnötterna och kör matberedaren igen tills att nötterna fördelats till färs-konsistens.

Svarva zucchini med grönsakssvarv om du har en eller använd potatisskalare för att strimla bandspagetti. Blanda zucchini med ruccola och fördela på två tallrikar. Toppa med såsen.

 

 

 

 

Annonser

En kommentar

 1. Karin Kemstedt

  Hej Nilla!
  Vilket bra recept. Jag ändrade smaksättning och använde mig av kryddorna i veganfärsen från din bok laga glutenfritt tror jag den heter. Blev så gott att det var svårt att sluta äta. Tack för all inspiration. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: