Glutenfritt Lunch och middag Vegan/Växtbaserat

Glutenfritt pajskal med kikärtsmjöl

Magiska kikärtsmjöl! Näringsrikt och användbart med unika egenskaper. Kikärtsmjöl binder bättre än de flesta glutenfria mjöler och har högt protein och näringsinnehåll. Passar perfekt i pajskal och pannkakor.

Visst, det blir ett lite mer kompakt och matigt pajskal än ett vete-baserat, så det passar bättre till matpajer och mindre bra till söta bakverk.

Pajdegen är kavlingsbar!

Glutenfritt pajskal med kikärtsmjöl

  • 200 g kikärtsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4,5 msk olja, olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 5 msk kallt vatten

Mät upp och blanda torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och knåda ihop till en deg. Låt stå i kylskåp i ca 60 min. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper och för över den utkavlade degen till en pajform. Om du ska förgrädda – låt gärna lite deg hänga över kanten medan du gräddar- skär bort överhänget efter gräddning med en vass kniv längs kanten.

Förgräddning: 200°C ca 15 min.

(2) Comments

  1. Micke says:

    Har nu gjort vegansk tacopaj med detta kikärtsskalet & till min stora förvåning så vart det helt super bäst. Knaprigt, stabilt & gott. Jag kom på mej själv då jag små åt av skalet innan gräddning😀

    1. Eller hur!? Så gott… har funderat på att göra kex av degen också…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Förtroendemärke
%d bloggare gillar detta: