Frukost kostråd Kostråd Medlemmar

– Vad ska man äta istället för yoghurt och fil? Mer än bara probiotika ger bra bakterier för magen…

Glutenfri kanelgröt med röda bär och cashewnötsmjölk
Tre frukostrecept utan mjölkprodukter som är bra för maghälsa längst ned i inlägget.

Inte bara probiotika i yoghurt är bra för bakterierna i magen! Alltså, när man utesluter mjölkpdukter och därmed går miste om probiotikan i yoghurten/filen, så kan man tillföra goda bakterier på annat sätt och tarmfloran får också sitt med andra medel.

Förutom att äta syrade grönsaker så är det kosten i stort som är bra eller dålig för tarmfloran. Mjölksyrabakterier finns som exempel naturligt i bär och på skalet till obesprutad frukt (och grönsaker), så att äta mycket grönsaker, frukt och bär på det hela taget är bra. Prebiotika är en typ av fibrer som hjälper magens naturligt förekommande bra bakterier att växa. Prebiotika finns i grönsaker, frukt, fullkornssädesslag osv. 

En fiberrik gröt toppad med bär eller rivet äpple är ett superbra alt till yoghurt på morgonen för maghälsa. Avokadoyoghurt (mosad avokado och grön banan toppad med bär och nötter) är ett annat fiberrikt alt. utan sädesslag (avokado och banan innehåller mycket fibrer). 

Bra källor till fibrer till frukost: 

  • Havre, quinoa, teffgryn, bovete 
  • linfrön, solrosfrön, pumpafrö- valnötter, hasselnötter, mandel
  • blåbär, hallon och andra bär
  • plommon, äpple med skal, päron, grapefrukt, apelsin, äpple med skal, (grön omogen) banan
  • avokado och gröna blad (i smoothie tex)

3 frukostrecept för maghälsa

Hitta ännu fler frukostrecept i kategorin frukost.

1.

2.

3.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d