Brunch Detox Frukost Mellanmål Paleo Raw food Vegan/Växtbaserat

Raw bovetegröt med banan och blåbär (vegan, glutenfritt)

raw bovetegröt med banan och blåbär

Raw bovetegröt är en enkel och näringsrik sommarfrukost. Banan, blåbär och blötlagt bovete är bra för magen och basbildande i kroppen. Krydda gröten om du vill med t.ex. ingefära, kanel, vanilj eller kardemumma.

Snart finns det ett överflöd av blåbär i skogarna. Blåbär innehåller antioxidanter och är inflammationsdämpande. Det har visat sig att blåbär också innehåller fibrer som skyddar mot tarminflammationer.

Blötlägga eller skölja bovete
I bovetets skal finns ett ämne som heter fagopyrin som är det ämne man vill få bort när man rekommenderar att skölja det i hett vatten. De flesta varianter av bovete som man kan köpa är skalat så det finns oftast inte något av ämnet kvar. Man brukar ändå rekommendera att man sköljer bovetet med hett vatten för säkerhets skull. MEN! Det går också bra att först blötlägga bovetet som i det här receptet och sedan skölja det i kallt vatten.  

Raw bovetegröt med banan och blåbär

1 port

 • 1 dl hel bovete
 • 10 mandlar eller 2 msk pumpakärnor eller melonkärnor
 • 1-2 fikon för extra sötning (kan definitivt uteslutas)
 • ev. kryddning: t.ex ingefära, kanel, vanilj eller kardemumma.
 • 1 banan
 • 1-2 dl blåbär

Blötlägg bovete med mandel eller pumpakärnor eller melonkärnor över natten. Skölj ordentligt genom sil och låt rinna av. Mixa tillsammans med halva bananen och det mesta av blåbären, spara lite till dekoration. Ät med bitar av banan och blåbär.

 

(7) Comments

 1. eva olofsson says:

  Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.

 2. […] Raw bovetegröt med banan och blåbär (vegan, glutenfritt) […]

 3. […] Raw bovetegröt med banan och blåbär (vegan, glutenfritt) […]

 4. Natalie says:

  Äääääälskar denna gröt!! SÅ god! Hur många kalorier innehåller den, och hur mycket protein? Är det någon topping på?

 5. […] raw bovetegröt med banan och blåbär  […]

 6. […] Raw bovetegröt med banan och blåbär (vegan, glutenfritt) […]

 7. […] quinoagröt med äpple – optimal frukost (vegan, glutenfri, utan vitt socker) Raw bovetegröt med banan och blåbär (vegan, glutenfritt) Gröt av hela korn och kross: recept bovete, havre, fullkornsris Solig smoothie bowl med mango, […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: