Dessert kostråd Paleo

Chokladmousse med citron och lakrits (paleo)

Chokladmousse är en av mina favoritdesserter att bjuda på och den här varianten är någon alldeles extra! Smak av citron och lakrits passar fantastiskt med choklad. Prova det här receptet! Svårslaget…

Förbered en dag eller några timmar i förväg och ställ fram direkt på bordet från kylen. Toppa gärna med hallon eller passionsfrukt.

Chokladmousse, mjölkfri & utan vitt socker med citron och lakrits

Förbered en dag eller några timmar i förväg. Moussen stelnar i kylskål på ca 4-6 timmar. Ställ fram på bordet direkt från kylen och servera med hallon, passsionsfrukt eller liknande.

4 port

 • 70 g mörk choklad (jag använde 90 %)
 • 0,75 dl rumstempererad kokosmjölk*
 • 1-3 msk honung eller agavesirap
 • 1 krm salt
 • 1-2 tsk rivet skal av citron
 • 1,5 tsk lakritspulver – jag använde lakritspulver från René Voltaire
 • 4 ägg – separera äggula och äggvita

Servera gärna med hallon som passar perfekt till!

Gör så här
 1. Smält chokladen. Var försiktig att inte hetta upp chokladen för mycket utan låt den precis smälta och ta den sedan direkt från värmen. Skrapa över chokladen från den varma skålen till  en rumstempererad skål.
 2. Rör ner hälften av agaven eller honungen, salt, citronskal och lakritspulver. Blanda ner rumstempererad kokosmjölk i chokladsmeten och ställ åt sidan.
 3. Vispa äggvitorna med 2-3 droppar citronsaft hårt tills att konsistensen är fluffigt och det går att vända på bunken utan att äggvitorna rinner ur.
 4. Vispa sedan äggulorna tillsammans med resten av sötningen till en fluffig, vit-gul, tjock och blank smet – det tar några minuter. (Det går bra att vispa äggvitorna först och sedan gulorna utan att diska vispen emellan – om du vispar äggulorna först måste du diska och torka vispen innan du vispar vitorna)
 5. Vänd ner hälften av ägg-guleskummet i chokladsmeten och blanda väl. Vänd sedan försiktigt i resten av äggulorna och försök att behålla så mycket luft som möjligt. Gör sedan samma sak med äggvitorna
 6. Fördela smeten i portionsskålar eller glas. Ställ moussen i kylen några timmar.

*Välj kokosmjölk som stelnar när den kyls. Ex på märken: Blue dragon coconut cream, René Voltaires vispbara kokosgrädde och oftast Garant kokosmjölk, den rosa förpackningen. Välj annars en sort som separerar sig och använd det vita, krämiga och häll av den klara vätskan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d