kostråd Kostråd Medlemmar

Kosttillskott för anti-stress & återhämtning: Nillas bas-kit (20% rabatt)

-Vilka kost-tillskott har de flesta behov av eller kan vara hjälpta av?

De flesta av de jag är i kontakt med som lider av fysiska obalanser och behöver hjälp med kostrådgivning, har någon form av underliggande stress. Långvarig stress (oavsett om man varit medveten om den/upplevt att man lidit av den) innebär att kroppen är i behov av återhämtning.

Jag har satt ihop ett bas-kit med de tillskott som de allra flesta behöver eller är hjälpta av i perioder av läkning, återhämtning och stress: bas-kit kosttillskott för anti-stress & återhämtning – till 20% rabatt!

Rabatten kan jag erbjuda i och med ett betalt samarbete med Pureness, men alla de här tillskotten i bas-kitet tar jag själv dagligen just nu. 

Jättekul att mer öppet och tydligt gå ut med rekommendationer av tillskott, som jag annars bara gör via onlineprogram och i kostrådgivningen.


För 20% rabatt* på samtliga produkter från Pureness (även de utöver bas-kitet) fyll i kod i kassan: Nilla20 


Varför tillskott?

Grunden för en antiinflammatorisk livsstil handlar om att bl.a. stödja immunförsvaret så att kroppen snabbt kan läka och att förebygga att obalanser och sjukdomar uppstår. Vårt immunförsvar belastas bl.a. av långvarig stress och en ohälsosam livsstil. Återhämtning från stress hänger ihop med en antiinflammatorisk kost, ofta med hjälp av lämpliga tillskott.

Baskitet utgör alltså de tillskott som flesta behöver i perioder av återhämtning/påfrestning/stress.

Varför just dessa produkter?

B-vitaminkomplex

B-vitaminkomplexet ger dig alla B-vitaminerna i ett preparat. B-vitaminerna sammantaget hjälper till att minska trötthet och utmattning, bidrar till normal kognitiv förmåga och behövs för bildning av röda blodkroppar samt bidrar till immunsystemets och nervsystemets normala funktion. B-vitaminer förbrukas i större omfattning under stress. Man har bl.a. kunnat påvisa tydlig koppling mellan brist på B-vitaminer och depression.

C-vitamin

C-vitamin bidrar till immunförsvar och hud och leder, eftersom att det hjälper med tillverkningen av kollagen i kroppen. C-vitamin sänker blodfetterna, ger frisk bindväv och hjälper kroppen att ta upp andra vitaminer och mineraler, ett viktigt ex. är järn. Har du järnbrist (blodbrist) och järntillskotten hjälper inte? Då kan svaret vara att äta mer c-vitamin så att upptaget fungerar bättre.

Magnesium

 Magnesium hjälper din kropp med återhämtning, är viktigt för dig som tränar eller vill sova gott! Brist på magnesium är vanligt. Det går åt mycket magnesium vid stress. Magnesium är viktig för benstommen, skelettet och tänderna (särskilt den hårda emaljen) och omsättningen av kalcium är beroende av magnesium. Magnesium har en avslappnande effekt på musklerna och hjälper vid kramper.

Omega-3

Omega-3 verkar antiinflammatoriskt (genom att jämna ut balansen med Omega6) och hjälper även med att minska högt blodtryck och att förbättra sin insulinkänslighet (mindre insulin krävs för att lagra in kolhydrater i musklerna). Omega-3 ger bättre blodfetter och kan bidra till snabbare viktnedgång. Krillolja är extra rikt på Omega-3-fetterna EPA och DHA och har uppmärksammats som det kanske bästa alternativet för sina antiinflammatoriska egenskaper.

D-vitamin

D-vitamin är ett av de vitaminer vi riskerar att få för lite av och många behöver tillskott. D-vitamin reglerar kalkbalansen i skelett och tänder och har en mycket stor roll för immunförsvaret. Vanliga symptom vid brist på vitamin D är depression, trötthet, dåligt humör, håravfall, blödande tandkött, högt blodtryck, fertilitetsproblem, bensmärta, muskelsvaghet och återkommande förkylningar och infektioner osv.

Andra tillskott som kan vara bra att komplettera med är:

Har du problem med matsmältningen, sura uppstörningar och svullen mage rekommenderar jag att även komplettera med:

För 20% rabatt* på samtliga produkter från Pureness (även de utöver bas-kitet) fyll i kod vid – köp i kassan: Nilla20 

*Rabatten gäller samtliga produkter på www.pureness.se


Mer läsning…

(3) Comments

  1. […] Kosttillskott för anti-stress & återhämtning: Nillas bas-kit (20% rabatt) […]

  2. […] kan du alltså köpa bra kosttillskott till rabatterat pris (20%). Här hemsidan finns redan ett kit för anti-stress/återhämtning. I det här inlägget finns en lista på kosttillskott som jag rekommenderar för […]

  3. […] Kosttillskott för anti-stress & återhämtning: Nillas bas-kit (20% rabatt) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: