Dryck kostråd

Chaga-choklad med ingefära

Nu har deltagarna i det pågående onlineprogrammet fått sitt paket med gratis-produkter från Pureness (som jag samarbetar med)! Recept och tips på hur man bäst avnjuter Chaga som dryck efterfrågades i facebookgruppen eftersom att instant chagapulver var en av de produkter jag valt ut att ingå i gratis-kitet.

I morse delade jag mitt recept på varm choklad med chaga till deltagarna och kom på att dela det även här (längre ned i inlägget) tillsammans med lite fler tips om Chaga.

Gratis kosttillskott till ett värde av 497 kr som jag valt ut och som jag själv äter skickades alltså till deltagarna av onlineprogrammet 21 dagar ren och läkande mat. Instant chaga ingick tillsammans med grönpulverblandning med mjölksyrabakterier och ett stort paket chiafrön. Läs mer…

Tips

Påminnelse: du får 20% rabattPureness hela sortiment när du använder rabattkoden Nilla20.

Mer om chaga – tips och recept

Chaga är pulver av sprängticka, en medicinalväxt som använts sedan medeltiden. Med sitt mycket höga ORAC-värde (hur mycket antioxidanter en råvara innehåller) är den ett bra tillskott för ren och läkande och antiiflammatorisk livsstil. Svampen växer på trädstammen på björk och ser ut som en stor svart knuta.

Pulvret är faktiskt ganska smaklöst (smakar absolut inte svamp!) och passar att blanda med andra smaker. Chaga från pureness kan man röra ut direkt i en kopp varm dryck och man behöver inte koka te på det.

Man gör alltså vanligast te av chaga eller annan varm dryck, det är mörkt i färgen och jag brukar göra varm choklad med den. Dricker man kaffe kan man faktiskt blanda ut det i kaffet! Det ger en lite fylligare smak med ton av vanilj tycker jag. Annars kan man för bättre smak röra i en tsk i något örtte/kryddte man gillar, tex kamomill, roiboos, kanelte (chai-blandningar), ingefärste osv osv….

CHAGA-CHOKLAD MED INGEFÄRA

1 port

  • 3 dl växt-mjölk
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk chaga
  • 1 nypa salt
  • 2 krm torkad ingefära
  • 1 nypa svartpeppar
  • sötning efter smak, tex 1 tsk honung/agave eller mer efter smak
  • v. 1 tsk kokosolja

Vispa ihop kakao med lite av mjölken och rör sedan i resterande ingredienser. Värm upp till precis innan kokpunkt. Servera.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d