Lunch och middag Tillbehör Vegan/Växtbaserat

Grön potatissallad med dijondressing

Såååå gott! Massor av smak i en grön, nyttig potatissallad utan mjölkprodukter och majonnäs. Passar till kött, fisk, kyckling, eller bönor, till allt grillat eller kallskuret på sommaren. Med den här potatissalladen så behövs ingen sås. Den är vegan/växtbaserad som den är men passar alltså att servera tillsammans med vad man vill.

Kokt kall potatis och resistent stärkelse: När man kokar potatis och sedan låter den svalna så ombildas stärkelsen till sk. resistens stärkelse vilket är en form av kolhydrater ger mindre kalorier och påverkar blodsockret i betydligt mindre grad. Resistent stärkelse är också nyttigt för tarmfloran.

Grön potatissallad med dijondressing

Servera direkt! Salladen håller sig alltså inte över natten. Om du ändå vill förbereda i förväg till en buffé eller likn. blanda potatisen med dressingen, hacka det gröna och förvara för sig, hacka tomaten och förvara för sig – blanda sedan allt strax innan servering.

2 port

 • ca 300 g kokt, kall potatis, gärna färskpotatis
 • en rejäl näve gröna blad, tex spenat och/eller ramslök
 • 3-4 salladslökar, strimlade
 • ca 8 körsbärstomater, klyftade

Dressing

 • 2 tsk dijonsenap
 • 1 tsk honung
 • 1 msk äppelcidervinäger eller citronsaft
 • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
 • 2 krm svartpeppar
 • 2 krm salt
 • Jag tillsatte 2 msk ramslökspesto, det kan man ersätta med 2-3 msk finhackade örter, 0,5 pressad klyfta vitlök och lite rostade solroskärnor

Servera alltså som bufférätt eller som tillbehör till:

 • kött (100-150g per port)
 • fisk (100-150g per port)
 • kyckling (100-150g per port)
 • Vegan; ca 150-200 g kokta linser eller kidneybönor + 2 msk solroskärnor per port

Tärna potatisen i små bitar. Grovhacka gröna blad och strimla salladslöken fint. Dela tomaterna och blanda ihop i en serveringsskål. Blanda ihop ingr. till dressingen i en glas och ringla över potatissalladen och blanda runt. Servera direkt! Håller sig inte över natten eller likn.

(2) Comments

 1. […] Grön potatissallad med dijondressing […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d