Brunch Frukost

Brunch-macka med scrambled eggs (glutenfritt, mjölkfritt)

Perfekt krämiga scrambled eggs/äggröra utan grädde (!) på naturligt glutenfritt bröd. Här kommer recept på äggröra utan mjölkprodukter (om man vill) och flera tips på glutenfritt bröd utan mjölmix (även förslag på paleo-bröd).

Underbar mättande och näringsrik frukost eller lunch för blodsockerbalans och hormonhälsa – ger jämn och stabil energi och harmoni… protein, fett och fibrer är precis vad kroppen behöver för att skapa tillfredsställelse, energi och lugn.

Jag serverade äggen på min solroslimpa som är kompakt och näringsrik och har blivit ett av de mest populära bröden här på bloggen. Se flera länkar till recept på bra bröd som passar längre ned i inlägget.

Här kommer tips på köpebröd som är bra:

Visste du att utan grädde eller dylikt så blir scrambled eggs eller äggröra som allra bäst!? Grädde eller andra mjölkprodukter får nämligen äggen att skära sig och bli vattniga. Perfekta blir äggen genom att använda helst smör men ghee eller olivolja går bra till stekningen och genom tillåta långsam tillagning under omrörning. (Om du använder ghee eller olivolja – var extra försiktig med temperaturen eftersom att rent fett snabbare går upp i temperatur). Ta pannan från värmen när äggen fortfarande är krämiga. Bäst smakar scrambed eggs tycker jag med salt peppar och bara lite gräslök.

Scrambled eggs utan grädde 

🍳 Scrambled eggs/äggröra

1 port

  • 2 ekologiska ägg
  • 1-1,5 tsk smör, ghee eller olivolja*
  • en nypa salt
  • lite svartpeppar

*Om du använder ghee eller olivolja – var extra försiktig med temperaturen eftersom att rent fett snabbare går upp i temperatur.

Värm en stekpanna till något under medelvärme. Vispa ihop äggen i en skål och krydda. Smält matfett i stekpannan (ska inte bubbla eller ryka utan precis bara bli varmt) och häll i äggen. Tillåta långsam tillagning (ca 2 min) under omrörning och dra pannan från värmen ibland om tillagningen går för fort. Om du använder ghee eller olivolja – var extra försiktig med temperaturen eftersom att rent fett snabbare går upp i temperatur. Ta pannan från värmen när äggen fortfarande är krämiga och fortsätt att röra om lite. Tillagningen fortsätter i stekpannan så lägg upp äggen direkt de är klara.

Brunch-macka

Gör äggen och servera uppdelat på ca 2 skivor av något av bröden (recept) nedan eller dessa:

Förslag ytterligare pålägg

  • ev. en halva skivad avokado (extra fett och mättnad)
  • hackad tomat
  • ruccola
  • finhackad rödlök, salladslök eller gräslök
  • nymalen svartpeppar

Naturligt glutenfritt frukostbröd – recept:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: