Brunch Frukost

Krämiga scrambled eggs med ghee

Ägg till frukost är perfekt för blodsockerbalans och hormonbalans

Vi behöver fett och kolesterol för att bygga hormoner! Även blodsockerbalans är supervikgtigt för hormonhälsa. 2 scrambled eggs med tillbehör, beroende på hur tex hungriga vi är, är en perfekt frukost för stabil energi och humör.

Ägg består av proteiner och fettsyror som mättar bra och ger lång mättnadstid och höjer inte blodsockret. De och ghee (klarnat smör) innehåller bl.a. även D-vitamin som också det är viktigt för hormonhälsa.

Äggröra blir bäst utan grädde…

Visste du att utan grädde eller dylikt så blir scrambled eggs eller äggröra som allra bäst!? Grädde eller andra mjölkprodukter får nämligen äggen att skära sig och bli vattniga. Perfekta blir äggen genom att använda helst smör men ghee eller olivolja går bra till stekningen och genom tillåta långsam tillagning under omrörning. (Om du använder ghee eller olivolja – var extra försiktig med temperaturen eftersom att rent fett snabbare går upp i temperatur). Ta pannan från värmen när äggen fortfarande är krämiga.

Scrambled eggs/äggröra

Tror du inte att du håller dig mätt på bara 2 ägg fram till lunch? Prova och känn efter. Faktiskt så brukar det räcka till och med gott och väl. Det är bara om du tränar mycket eller om du är storväxt man som du behöver mer – då kan du lägga till ett extra ägg eller t.ex. en rejäl smoothie.

För extra mättnad, toppa en skiva glutenfritt fullkornsbröd med avokado och scrambled eggs och några tomatbitar!

1 port

  • 2 ekologiska ägg
  • 1,5-2 tsk ghee eller äkta smör
  • en nypa salt
  • lite svartpeppar
  • ev. strimlad gräslök

Värm en stekpanna till något under medelvärme. Vispa ihop äggen i en skål och krydda. Smält matfett i stekpannan (ska inte bubbla eller ryka utan precis bara bli varmt) och häll i äggen. Tillåta långsam tillagning (ca 2 min) under omrörning och dra pannan från värmen ibland om tillagningen går för fort. Om du använder ghee eller olivolja – var extra försiktig med temperaturen eftersom att rent fett snabbare går upp i temperatur. Ta pannan från värmen när äggen fortfarande är krämiga och fortsätt att röra om lite. Tillagningen fortsätter i stekpannan så lägg upp äggen direkt de är klara.

(3) Comments

  1. […] sätt att tillreda tofu på. Tillreder man det på ett bra sätt så smakar det precis som krämiga scrambled eggs – som är en av mina favoriträtter till frukost, brunch och […]

  2. […] Krämiga scrambled eggs med ghee […]

  3. […] Krämiga scrambled eggs med ghee Mättande chiagröt med extra protein Proteinsmoothie med hallon (inkl. tips proteintillskott) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: