Dessert Frukost Mellanmål Paleo SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Cashewyoghurt med probiotika

Så smarrigt! Och väldigt mättande. När man äter mjölkfritt, oavsett anledning så saknar många yoghurt. Yoghurt bidrar med goda bakterier för tarmen som man behöver se till att få i sig på annat sätt om man slutat äta yoghurt. Mjölksyrade grönsaker är en fantastisk källa men man kan även välja att syra sin egen yoghurt.

Att göra egen cashewyoghurt är enkelt. Du behöver cashewnötter och probiotikakapslar. Det är allt. Jag har använt probioplex från Helhetshälsa. Jag väljer den för att den ger bra smak och stabilt resultat. Det går bra att använda andra probiotikamärken med de ger faktiskt lite olika smak på yoghurten. 

Tips: Mixa 1 dl av den färdiga yoghurten med 1 dl tinade eller färska blåbär, strö med lite chiafrön eller linfrön för en mättande toppenfrukost för maghälsa!
Skriv ut receptet

Cashewyoghurt med probiotika

När man äter mjölkfritt, oavsett anledning så saknar många yoghurt. Yoghurt bidrar med goda bakterier för tarmen som man behöver se till att få i sig på annat sätt om man slutat äta yoghurt. Mjölksyrade grönsaker är en fantastisk källa men man kan även välja att syra sin egen yoghurt.
MåltidFrukost
KökHälsosamt, Växtbaserat
Nyckelordfermenterat, mjölkfritt, mjölksyrat, Vegan
Förberedelser: 6 timmar
Tillagningstid: 10 minuter
fermentering/syrning: 1 day
Total tid: 1 day 6 timmar 10 minuter
Portioner: 6 port
Kalorier: 372kcal

Ingredienser

smaksättning, valfritt

 • 2 krm vanliljpulver
 • 1 tsk honung eller lönnsirap
 • 1 nypa salt

Instruktioner

 • Blötlägg cashewnötterna i minst 6-8 timmar, gärna över natten i rumstemperatur. Häll av vattnet och mixa nötterna med nytt vatten i 3- 5 minuter i en stark blender (minst 1000W). Tänk på att när man mixar nötterna länge höjs temperaturen, så börja med lite svalare vätska. Temperaturen på blandningen får inte överstiga 42°C. Om det behövs, anpassa konsistensen med lite extra vatten. Tillsätt försiktigt lite i taget så att konsistensen inte blir för lös.
 • Tillsätt probiotikapulver (öppna kapslarna och strö i pulvret). Mixa ihop. Häll cashewyoghurten i en skål eller burk och täck med plastfolie. Låt skålen stå framme i ca 24 timmar i rumstemperatur. Yoghurten ska börja bubbla. Smaka på yoghurten om den smakar syrligt, om inte, låt den stå framme i 12 timmar till.
 • Smaksätt med t.ex. vaniljpulver och lite honung om du vill. Förvara i sedan i kylskåp. Håller sig 4-7 dagar.

Näringsinnehåll

Kalorier: 372kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 12g | Fat: 29g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 16g | Natrium: 18mg | Kalium: 441mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 27mg | Järn: 4mg

(4) Comments

 1. […] har gjort egen cashewyoghurt som passar perfekt att servera till. Hitta receptet här… Eller följ instruktionerna nedan […]

 2. […] Cashewyoghurt med probiotika […]

 3. Sara says:

  Hej är näringsinnehållet baserat på hela mängden eller per portion ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d