Grön smoothie fast blå… med lime och kardemumma

Grön smoothie fast blå... med lime och kardemumma

Blev tvungen att lägga upp recept på den smoothien snabbt… Den var så god nämligen! Och nyttig! En grön smoothie ”under cover” liksom. Med spenat och fryst frukt, blåbär, lime och en gnutta kardemumma.

Kardemumma är besläktat med ingefära och har liknande egenskaper. Kardemumman stimulerar ämnesomsättningen, är rogivande och bakteriedödande. En bra svalkande och smakrik krydda varma dagar på sommaren. På vintern kan man byta mot färsk ingefära för att få en mer värmande effekt.

Blå grön smoothie

Grön smoothie med blåbär, lime och kardemumma

  • 1 banan (färsk eller fryst i bitar)
  • 1,5 dl fryst mango i bitar
  • 1 dl frysta blåbär
  • ca 50 g bladspenat
  • 1/2 lime, skalad
  • ca 2,5 dl vatten
  • 1 krm kardemumma eller efter smak

Mixa alla ingredienser tillsammans. Har du en stark mixer/blender kan du mixa limfrukten med fruktkött och allt. Pressan annars  bara ur saften. Fortsätt att mixa tills att smoothien är helt slät, ca 1-2 minuter.

En kommentar

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: