Mellanmål Paleo SCD-vänliga recept Tillbehör Vegan/Växtbaserat

Rostade mandlar med chili & lime

Gott helgsnacks! Rostade nötter och mandlar är gott att äta som de är. Men med kryddor och salt blir det ännu godare. Limesaften tillför syrlighet som tillsammans med saltet gör att de här rostade mandlarna är svåra att sluta att äta… Gillar man inte syrligheten så är det bara att utesluta limen.

IMG_0905

Jo, (innan någon frågar) en del av näringsämnena förstörs när man rostar mandlarna. Det är nyttigare att äta blötlagda, absolut. Men alla nötter och mandlar man äter behöver inte vara blötlagda eller groddade om man är något så när frisk och i balans. Rostade och saltade mandlar är ett superbra och nyttigt alternativ till chips, glass och smågodis!

IMG_0831

Att rosta mandlar med smaksättning är enkelt och går relativt snabbt. Du blandar en liten dressing av kryddor, limesaft, salt och olja, blandar med mandlarna och rostar i ugnen på bakplåtspapper i ca 30 minuter. Klart!

IMG_0893.JPG

Rostade mandlar med chili & lime

  • 1/2 tsk chiliflakes eller mer efter smak
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1-1,5 tsk salt eller efter smak
  • 2 msk limesaft
  • 2 msk olivolja eller smält kokosolja
  • 3 dl mandlar

Värm ugnen till  150°C. Blanda ihop alla ingredienserna utom mandeln i en skål. Vänd i mandeln och blanda så att den täcks av dressing och kryddor. Sprid ut på bakplåtspappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

(2) Comments

  1. […] rostade mandlar med chili & lime […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: