Raw bovetegröt med kanel, ingefära och äpple (vegan)

Raw bovetegröt med kanel, ingefära och äpple

Raw bovetegröt hör till mina favoritfrukostar. Jag har tidigare lagt upp recept på den här varianten med banan och choklad. Båda är mättande och supergoda! Ytterligare en variant finns med i boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”. Där finns fler recept på mättande rawfoodfrukostar, även såklart olika sorters varm glutenfri gröt och olika äggrätter. Boken passar verkligen alla frukosttyper! Bara för att jag äter rawfoodfrukost ganska ofta betyder inte det att jag slutat äta ägg.

Raw bovetegröt med kanel, ingefära och äpple

 • 1 dl hel bovete
 • 8 st mandlar (kan ersättas med cashewnötter eller pumpakärnor)
 • 1 banan
 • 0,5-1 tsk kanel efter smak
 • 1 krm torkad ingefära
 • 1 litet äpple eller 0,5 stort
 • ev några russin eller kokoschips att strö över

blötlägg bovetet och mandlarna tillsammans över natten. Skölj bovete och mandlar ordentligt i sil med rikligt med vatten och låt rinna av. Mixa bovete, mandlar, banan och kryddor tillsammans till en slät gröt i matberedre, i blender eller med stavmixer. Toppa med tärnat eller rivet äpple och annat valfritt.

 1. Ellen

  Jag sköljer mitt bovete i hett vatten för att få bort det röda färgämnet eftersom det kan irritera tarmen. Men om det försvinner näringsämnen då vet jag ej. Hur ser du på detta Nilla?

 2. Maria

  I stort sett alltbovete ska sköljas innan användning för att få bättre, godare resultat. Bovetet som odlas i Sverige är det inte lika viktigt medeftersom det skördas moget. Så förklarade en boveteodlare för mig.

Kommentera

Strax kan du boka tjänster och onlineprogram direkt här via hemsidan - håll utkik efter uppdateringar! Fram tills dess - klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: