Glutenfri vegopizza med rostade grönsaker, oliver och getost

Glutenfri vegopizza med rostade grönsaker, oliver och geotst

Det blev pizza i helgen! Glutenfri vegopizza med rostade grönsaker (zucchini, aubergine, röd paprika och lök), oliver och getost. Toppad med färsk basilika så klart. Supergott! Det var länge sedan jag gjorde pizza hemma… ända sedan vi experimenterade fram de bästa recepten till boken Laga glutenfritt, pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker förra året tror jag. Så jag var sugen och jag blev inte besviken!

Jag använde receptet på pizzadeg från boken. En tidig variant av receptet kan du hitta här på bloggen.  Jag toppade med rostade grönsaker som jag gjorde helt som i receptet på rostad ratatouille fast utan tomater. Istället gjorde jag en smarrig tomatsås efter receptet i boken. Jag smulade getost av feta-typ över det hela och några kalamataoliver.

I boken hittar du massor av tips på glutenfri pizzabakning. Köp boken här…

Ur boken Laga glutenfritt https://www.adlibris.com/se/bok/laga-glutenfritt-pasta-pizza-pajer-piroger-andra-klassiker-9789155263034

Gör så här:

  1. Sätt degen: Recept glutenfri pizzadeg…
  2. Under tiden degen jäser, gör grönsakerna: Recept rostade grönsaker…  (uteslut tomater)
  3. … gör också tomatsås. Använd recept ur boken om du har den eller gör enligt ditt eget favoritrecept.
  4. Kavla ut och toppa pizzan enligt instruktionerna i receptet, toppa med tomatsås, de rostade grönsakerna, extra oliver och getost. Baka av enligt recept i boken eller länk ovan.

 

Annonser