Detox Paleo Raw food SCD-vänliga recept Specialkost & Dieter Vegan/Växtbaserat

Varför gröna smoothies och rawfood?

nillas kitchen raw cleanse - onlineprogram och kostplan (raw food vegan)Varför gröna smoothies och rawfood?

/Ur Kostplanen 5 dagar (129 kr) och onlineprogrammet 10 dagar (399 kr)” RAW CLEANSE” av Nilla Gunnarsson.

En rå, frukt- och grönsaksbaserad kost innebär en enzymrik kost som bland annat hjälper klimatet i mage/tarm att stabiliseras. Bladen mixas fint för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig alla näringsämnen men också för att det är godare och vi behåller mättnaden mycket längre tid. Ju mer finfördelad maten vi får i oss är, desto längre stannar den i magsäcken, vi behåller mättnaden längre och desto mer näring hinner magen ta upp.

Det enda vetenskapen egentligen med säkerhet har kunnat fastställa vad gäller kost och hälsa är att vi mår bra av ett högt grönsaksintag.  Alla grönsaker, bär och frukt verkar basbildande i kroppen – det kan vara en anledning varför vi mår bra av till större del växtbaserad kost. För att kroppens självläkning ska fungera behöver den ha rätt syra/bas-balans. Efter att ha ätit större mängd färska, otillagade grönsaker och frukt under en viss tid så har du avhjälpt försurningen i kroppen i den grad du i övrigt lever hälsosamt. Läs mer om syra/basbalansen och kosten här…

Varför vi väljer att äta stor andel av just gröna grönsaker beror på att de har högst koncentration av näringsämnen, klorofyll och ofta fibrer. Fiberinnehållet är en viktig anledning att dricka gröna smoothies och inte bara juicer. De underlättar för tarmen att rensa ut och hålla igång. Fiberrik kost verkar blodtryckssänkande och stabiliserar blodsockret. Att inta mycket vätska är också balanserande och hjälper kroppens alla funktioner. Med en väl vätskesatt kropp fungerar dina nervimpulser bättre, du är piggare och du upplever mindre sötsug.”

/Ur Kostplanen 5 dagar (129 kr) och onlineprogrammet 10 dagar (399 kr)” RAW CLEANSE” av Nilla Gunnarsson; författare, kostrådgivare.

Läs mer…”5 dagar raw cleanse avslutade. Första två dagarna hade jag lätt huvudvärk, annars har jag mått bra. Jag har lagt till 1-2 mellanmål och extra frukt och grönsaker och nötter (omixat) varje måltid då jag tränar dagligen och ammar. Min IBS-mage har mått jättebra av detta och jag tror att jag är lite piggare också.  Jag har inte haft minsta lilla kvällssug vilket jag vanligtvis har lite (sömnbristen…) ett tecken på att kroppen är fullmatad med näring!

Det jag tar med mig är dels ny inspiration och goda smakupplevelser, dels att jag dessa dagar enbart har ätit pga hunger – dvs inte av trötthet, tristess, vana osv. Jag hoppas att jag fortsätter så. Jag kommer fortsätta några dagar med 1-2 raw måltider per dag – det är gott, smidigt och så vill jag fortsätta vänja mig av med för mycket salt! Men kommer börja lägga till annat också. Vågen stod på -2 kg imorse efter 4 dagar, mest vätska såklart, men jag vill inte gå ner mer. Tack Nilla för jättebra program, kommer helt klart göra detta 2-3 ggr om året!”

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: