Detox Paleo Raw food SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Varför gröna smoothies och rawfood?

nillas kitchen raw cleanse - onlineprogram och kostplan (raw food vegan)Varför gröna smoothies och rawfood?

En rå, frukt- och grönsaksbaserad kost innebär en enzymrik kost som bland annat hjälper klimatet i mage/tarm att stabiliseras. Bladen mixas fint för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig alla näringsämnen men också för att det är godare och vi behåller mättnaden mycket längre tid.

Ju mer finfördelad maten vi får i oss är, desto längre stannar den i magsäcken, vi behåller mättnaden längre och desto mer näring hinner magen ta upp.

Det enda vetenskapen egentligen med säkerhet har kunnat fastställa vad gäller kost och hälsa är att vi mår bra av ett högt grönsaksintag.  Alla grönsaker, bär och frukt verkar basbildande i kroppen – det kan vara en anledning varför vi mår bra av till större del växtbaserad kost.

För att kroppens självläkning ska fungera behöver den ha rätt syra/bas-balans. Efter att ha ätit större mängd färska, o-tillagade grönsaker och frukt under en viss tid så har du avhjälpt försurningen i kroppen i den grad du i övrigt lever hälsosamt. Läs mer om syra/basbalansen och kosten här…

Varför vi väljer att äta stor andel av just gröna grönsaker beror på att de har högst koncentration av näringsämnen, klorofyll och ofta fibrer. Fiberinnehållet är en viktig anledning att dricka gröna smoothies och inte bara juicer. De underlättar för tarmen att rensa ut och hålla igång.

Fiberrik kost verkar blodtryckssänkande och stabiliserar blodsockret. Att inta mycket vätska är också balanserande och hjälper kroppens alla funktioner. Med en väl vätskesatt kropp fungerar dina nervimpulser bättre, du är piggare och du upplever mindre sötsug.”


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d