Brunch Detox Mellanmål Mjölkfritt Paleo Raw food SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Extra mättande chiagröt med kokos & valnötter

IMG_6149

Chiagöt är verkligen en toppenfrukost om man vet hur man ska göra och toppa den för att få den mättande! Jag använder till att börja med en blandning av kokosmjölk och vatten samt kokosflingor till min gröt.

Chiafrön innehåller protein men man behöver lägga till nötter och frön och rejält med frukt och bär för att det ska bli en fullvärdig måltid. Inte bara lite grann för smakens skull. En portion chiagröt bör serveras med en hel tärnad/skivad frukt eller ca 2 dl bär plus någon ytterligare matsked frön eller nötter.

Extra mättande chiafrukost  (1 port)

  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk kokosflingor
  • 0,75 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 1 knivsudd vaniljpulver (valfritt)

Att toppa med (ex):

  • 1 liten banan, skivad…
  • …eller 2 dl blåbär
  • 1-2 msk hackade nötter och/eller frön (ex. valnötter eller pumpakärnor)

Blanda alla ingredienserna till gröten i en burk eller skål. Vänta ett par minuter och blanda igen. Upprepa ett par minuter senare igen. Låt sedan stå ett par timmar i kylen, helst över natten. Ät tillsammans med valfri frukt, bär, frön, kokos eller nötter.

(1) Comment

  1. […] Extra mättande chiagröt med kokos och valnötter […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: