Mango-banan nicecream (raw, vegan)

IMG_6699

Jag äter en hel del nicecream, d.v.s. glass gjord av mixad fryst frukt och bär. Det är vegan, raw, utan vitt socker, basbildande, vitaminrikt och bra för magen. Gött! Ibland gör jag en stor skål med nötter som topping till lätt middag.

Banan är den frukt som ger allra bäst konsistens när den mixas och därför används den oftast som bas i de flesta nicecream-recept. Jag brukar köpa på mig ett par-tre kilo bananer som får ligga framme och blir lite bruna i skalet. Det är viktigt att bananerna får utveckla ordentligt med sötma både för konsistensens och smakens skull när de ska användas till raw-food-glass.

Jag styckfryser cm-tjocka bitar av banan genom att sprida ut dom på en bricka täckt med bakplåtspapper. När bitarna är frysta för jag över dom till en påse.

Mango-banan nicecream (raw, vegan)

2 port

  • frysta bananbitar motsvarande 2 små bananer
  • ca 3 dl frysta bitar mango
  • 0,75 dl kokosmjölk
  • ev 1 krm vaniljpulver

Dekoration: t.ex. hackade nötter, hackad mörk choklad eller kakaonibs

Kör först frysta bananbitar och mangobitar i matberedare tills att de är finfördelade. Om det behövs, stanna matberedaren och skrapa ned sidorna och kör igen. Tillsätt kokosmjölk och kör matberedaren. Stanna och skrapa sidorna, blanda och kör igen så många gånger det behövs för att få ihop en slät glass.

Ät direkt eller ställ i frysen en lite stund för att spara. Om du vill förbereda långt i förväg och förvarar i frysen behöver glassen tas fram och tina en halvtimme minst. Bäst avnjuts glassen helt nygjord.

Annonser