Fikabröd/kakor Glutenfritt SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Tahinikakor med honung (vegan, paleo, SCD)

Ett superenkelt recept på småkakor! Det går blixtsnabbt att göra med några få ingredienser. Smaksätt gärna med något som apelsinskal eller kardemumma eftersom att kakorna inte är så söta. Vill du göra dom sötare går det också… se receptet.

Tahinikakor med honung (vegan, paleo, SCD)

18-20 st

  • 175g (ca 1,75 dl) tahini
  • 30 g (ca 2 msk) honung eller agave*
  • 2 krm salt
  • 2 krm vaniljpulver och/eller 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 40 g (ca 1 dl) kokosmjöl
  • ev. annan smaksättning som 1-2 tsk rivet apelsinskal, även hackad mörk choklad blir bra

*Man kan anpassa mängden sötning, tex 3-4 msk honung/agave och göra sötare kakor – dra bara ned mängden tahini lite också.

Värm ugnen till 150°C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Mät upp tahini och honung och rör ihop. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en fast kakdeg som går att rulla. Gör en rulle av degen, ca 3 cm i diameter och skär skivor, 18-20 st. Tryck ut och forma deg-skivorna lite och fördela ut på plåten. Grädda mitt i ugnen i 14-17 minuter. Kakorna ska bli lite gyllne (färg beror ocdå på vilken tahini man använder) och kan fortf lite mjuka när man tar dom ur ugnen. Var försiktig att de inte övergräddas och blir för mörka – det blir lätt en lite bränd smak om kakorna går någon minut över tiden. Låt kakorna svalna och stelna på plåten.

(2) Comments

  1. Lena says:

    Dessa vill jag prova, men vilken Thahini använder du?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d