Mjölkfritt Paleo Tillbehör Vegan/Växtbaserat

Ceasardressing (vegan, äggfri)

Innehåller annonslänkar

Krämig, len och smakrik vegansk ceasardressing. Jag älskar att använda mig av blötlagda cashewnötter i desserter eftersom att konsistensen när de mixas blir så gräddig och mjuk. Men de egenskaperna gör även att cashewnötter passar som bas i veganska gräddiga dressingar.

Dressingen passar egentligen till vilka kombinationer av grönsaker som helst. Gör en vegansk ceasarsallad med romansalladsblad, persilja, gurka, strimlad rödlök, rejält med lätt rostade kikärtor och valnötter och kanske lite tärnat äpple.

Jag har smaksatt min ceasardressing med näringsjäst (samma sak som b-jäst). Näringsjäst är en användbar ingrediens i mjölkfria recept! Dels för att det ger en ostig umamismak och dels för att det är nyttigt. Det är bl.a. en bra källa till b-vitaminer för veganer. Använd näringsjäst i såser eller direkt på maten istället för parmesan.

Köp näringsjäst här…

Recepttips

Skriv ut receptet

Ceasardressing (vegan, raw)

MåltidTillbehör
KökAntiinflammatorisk kost, Paleo, Raw food, Vegan
NyckelordAntiinflammatorisk kost, Äggfritt, laktosfritt, Mjölkproteinfritt, paleo, växtbaserat,
Tillagningstid: 3 minuter
Blötläggning: 5 timmar
Portioner: 6 port
Kalorier: 149kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Blötlägg cashewnötterna i minst 5 timmar.
  • Skölj cashewnötterna och mixa alla ingredienser tillsammans i en blender eller matberedare tills att konsistensen är helt len och slät. Tillsätt vatten om det behövs, lite i taget ca 1 msk åt gången, för att anpassa konsistensen. Konsistensen ska vara som lös majonnäs. Smaka av med mer salt och nymalen svartpeppar.

Näringsinnehåll

Kalorier: 149kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 3g | Fat: 14g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 9g | Natrium: 195mg | Kalium: 116mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 0.04IU | Vitamin C: 0.2mg | Kalcium: 5mg | Järn: 1mg

(1) Comment

  1. Marita Gill says:

    Har du provat Bärta thempeh finns alspånsrökt,jätte gott till cecarsallad eller varhelst man vill ha rökt smak bacon lax etc

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: